NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Extra tips voor je bedrijfspagina op Facebook

door: Erica van Aken
| Relatiebeheer

Je hebt een Facebookpagina voor je organisatie, die je nog effectiever in wilt zetten. Dan geven we je graag nog wat makkelijke gebruikerstips en functionaliteiten. Heb je nog geen bedrijfspagina, maar wil je die wel graag maken, gebruik dan onze stap-voor-stap handleiding.

Switchen tussen je persoonlijk profiel en bedrijfspagina

Op facebook kun je snel wisselen tussen je pagina’s: op de plaats van de rode pijl in onderstaande afbeelding kun je selecteren dat je Facebook wilt gebruiken als je bedrijfspagina. Je kunt namelijk ook met je bedrijfspagina reageren op andere pagina’s. Een handige oplossing om je persoonlijke profiel gescheiden te houden van je bedrijfspagina.

Wisselen Van Persoon Naar Bedrijf Op Facebook

Andere bedrijfspagina’s liken

Als je Facebook vanuit je bedrijfspagina gebruikt kun je andere pagina’s ‘Liken’ (op ‘Vind ik leuk’ knop klikken). Dat was eerder niet mogelijk, dus mensen die al langer een bedrijfspagina hebben, kennen deze functionaliteit wellicht nog niet!

Als bedrijfspagina posten

Als bedrijfspagina kun je ook berichten schrijven op het prikbord van pagina’s die je leuk vindt, of reageren op gedeelde berichten/foto’s/video’s.
Let op: Als pagina kun je niet zelf berichten plaatsen op persoonlijke profielen. Dat is door Facebook zo ingesteld, om spammende bedrijven te voorkomen. Als bedrijfspagina kun je alleen op andere bedrijfspagina’s berichten plaatsen.

Laat zien wie je bent

Zorg dat je bedrijfspagina voldoende informatie bevat over je organisatie. Denk aan het verhaal van je onderneming, een beschrijving van producten en diensten, contactgegevens en een link naar je website. Zorg er ook voor dat je op je persoonlijk profiel bij ‘info’ de link legt met je bedrijfspagina. Zo kunnen mensen je bedrijfspagina makkelijk vinden.

Kies een geschikte profielfoto

Je profielfoto is een belangrijk element van je bedrijfspagina (net als de omslagfoto trouwens, want dat geeft een goede indruk van je bedrijf). Je profielfoto verschijnt onder de coverafbeelding en als miniatuurweergave naast de updates die je plaatst. Kies daarom voor een herkenbare profielfoto. Denk bijvoorbeeld aan het logo van je onderneming. Check ook of je profielfoto in miniatuurweergave nog duidelijk overkomt.

Zorg voor conversaties

Op sociale netwerken gaat het om conversaties. Stel vragen aan je volgers en reageer op geplaatste reacties. Daarmee toon je betrokkenheid en creëer je betrokkenheid.

Likes verzamelen

Uiteraard is het leuk dat je pagina volgers heeft. Maar het moet geen doel zijn om zoveel mogelijk volgers te krijgen. Je hebt niets aan een fan die alleen maar fan is, je wilt mensen die interesse hebben voor je bedrijf. Een verlotingsactie kan je zeker volgers opleveren, maar blijf dan wel dicht bij je bedrijf. Verloot bijvoorbeeld geen iPad, maar wel een interieuradvies, of een gratis gestukadoorde wand, gelegde vloer, gemonteerd systeemplafond, etc.

Zeg het in beelden

Plaats niet alleen je boodschap door middel van tekst. Foto’s en video’s worden beter bekeken en makkelijker gedeeld. Een korte tekst kun je als ‘tegeltjeswijsheid’ presenteren. Dat doe je in een handomdraai op quozio.com.

Overdaad schaadt

Zorg dat je consistent en met regelmaat je updates plaatst. Maar doe dit met mate. Om te zorgen dat je consistent publiceert, kun je bijvoorbeeld Hootsuite gebruiken om berichten in te plannen. Zo houd je overzicht en variatie in je updates.

Wees creatief

Publiceer meer dan alleen het laatste nieuws over je organisatie of de branche. Denk na over wat jouw volgers graag willen lezen. Mensen zijn fan van een pagina om meer te ontvangen dan degene die dat niet doen. Bekijk eens pagina’s van collega-ondernemers om inspiratie op te doen. En volg NOA Afbouw om makkelijk berichten te delen. Ook berichten van de door ons aangemaakte pagina Dirksen Afbouw kun je probleemloos gebruiken.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid