NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Extra grote akoestische plafondpanelen

door: Frans van Dijk
| Techniek

HunterDouglas

Met het XL plafondsysteem van Hunter Douglas konden al van zeer grote vlakke platen een monolithisch plafond gemaakt worden. Dat is nu ook mogelijk voor een of akoestisch plafond. De vlakheid kan ook bij zeer grote maten gegarandeerd worden, omdat de panelen in een sandwich constructie worden opgebouwd dat volledig uit aluminium vervaardigd is.

Constructie

De panelen bestaan uit een geperforeerde aluminium zichtzijde waarachter een akoestisch vlies verlijmd zit. Een 25 mm hoge aluminium honingraat en een geperforeerde aluminium achterkant maken de opbouw compleet. Langs beide zijden is er een aluminium montage profiel in de dikte van het paneel gelijmd. Door deze unieke constructie wordt een optimum bereikt van stijfheid, sterkte, akoestisch gedrag (αw = 0,75) en brandgedrag (B, S2, D0).

Eenvoudige montage

XL akoestische plafonds worden geproduceerd op klantspecificatie met een maximale breedte van 1200 mm en een lengte van 2500 mm. De panelen zijn eenvoudig te monteren en op locatie pas te maken, zodat ook complexe plafondontwerpen met XL akoestische panelen gerealiseerd kunnen worden. Het paneel wordt afgehangen aan een productspecifieke rail die tussen de panelen een voeg van 12.5 mm verzorgt.

Kleuren, finishes en perforaties

XL panelen worden standaard voorzien van een polyester coilcoat laksysteem met een glansgraad van 30%. Het product is leverbaar in de standaard Ral kleuren en verschillende perforatie patronen. De standaard perforatie in de zichtzijde zijn 1.5 mm gaten in een driehoekspatroon met een h.o.h. afstand van 3 mm: R 1.5 T3.
 
Voor meer informatie en detailleringen verwijzen we u naar Hunter Douglas.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid