NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Extra geluidsabsorptie, waar nodig

door: Webbeheer
| Techniek

Ecophon Extra Geluidsabsorptie

Akusto One van Begunstigend lid Ecophon is een reeks kleinere akoestische wandpanelen die in nagenoeg elk  interieurontwerp passen. Met uitvoerige opties in vorm, formaat, oppervlakteafwerking én kleur creëer je de juiste sfeer en optimale akoestiek op plaatsen waar dit nodig is. 

Het is ook mogelijk om Akusto panelen te laten bedrukken met een eigen ontwerp of foto. De panelen zijn gemaakt van duurzame 3e generatie glaswol. Dit betekent dat ze zeer licht van gewicht zijn en tegelijkertijd sterk en robuust. Het monteren van Akusto One is net zo gemakkelijk als het ophangen van een schilderij.

Nieuwe functionaliteiten als aanvulling op plafonds 

De eerste stap op weg naar een gezonde en productieve geluidsomgeving is een goed absorberend plafond van wand tot wand. Die verlaagt het totale geluidsniveau en vermindert het verspreiden van lawaai. Maar kale wanden kaatsen altijd nog geluid heen en weer. Dat veroorzaakt echo’s en hinderlijk lawaai. Absorberende wandpanelen pakken deze echo’s aan. 

Positief effect

Testen laten zien dat wandabsorbers een enorm positief effect hebben op de spraakverstaanbaarheid in een ruimte. Denk aan kinderen in een klaslokaal die daardoor zowel de leerkracht als elkaar goed kunnen verstaan. Of aan kantoormedewerkers die rustig gesprekken kunnen voeren zonder collega’s te storen. En bijvoorbeeld ziekenhuispersoneel dat belangrijke informatie over patiënten, behandelingen en doseringen beter kan horen. 

Duurzaam en gecertificeerd

Ecophon producten zijn duurzaam en dragen bij aan een gezond binnenmilieu. Er wordt 3e generatie glaswol gebruikt, dat bestaat uit een hoog aandeel gerecycled glas met een plantaardig bindmiddel. Er wordt geen formaldehyde toegevoegd, waardoor de producten voldoen aan de strengste eisen van bouwmaterialen met lage uitstoot. 

Meer informatie op de website van Ecophon.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid