NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Esthetische eisen kunststofvloer genormeerd

door: Erica van Aken
| Techniek Verkoop

Kunststofvloer

De esthetische eisen voor kunststof gietvloeren kunnen nu aan de hand van een richtlijn worden geclassificeerd! U kunt deze classificatie in uw offerte opnemen. De versie is enkele dagen geleden door SBRCUR online gezet. In samenspraak met kunststof vloerenbedrijven, Technisch Bureau Afbouw en producenten is deze nieuwe richtlijn tot stand gekomen. 

Kunststofvloerenbedrijven doen er verstandig aan in offerteteksten te verwijzen naar deze nieuwe richtlijn ‘Specificatie en beoordeling van kunstharsgebonden gietvloeren op esthetische aspecten’ en deze ook bij offertes en opdrachtbevestigingen te voegen. Download de richtlijn: Gratis natuurlijk!
Bij de Geschillencommissie Afbouw werden de afgelopen jaren opvallend veel zaken behandeld waarin de esthetische kwaliteit van een kunststofvloer werd bediscussieerd. Er waren geen normen die een duidelijk antwoord gaven op de vraag: ‘Wat mag een opdrachtgever op esthetisch vlak wel en niet verwachten van een kunststofvloer?’

Om deze misverstanden tot een minimum te beperken, is het Bedrijfschap Afbouw/TBA samen met kunststofvloerenbedrijven en producenten aan het werk gegaan om daar helderheid over te verschaffen. De uitwerking biedt veel duidelijkheid naar opdrachtgevers. Er is een klasse-indeling gemaakt waarbij vermeld staat wat een opdrachtgever bij die bepaalde klasse mag verwachten.

In Afbouwzaken 4 geeft Onno de Vries, technisch adviseur bij Technisch Bureau Afbouw, uitleg waarom en hoe vloerenbedrijven deze richtlijn moeten toepassen en toelichten aan hun klanten.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid