NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Eenvoudigere vergunningverlening

door: Webbeheer
| Management

Bouwvergunning

Er is een boekje gemaakt waarmee gemeenten duidelijk kan worden gemaakt hoe zij vergunningenprocedures eenvoudiger kunnen laten verlopen.

De taskforce Vergunningen, een samenwerking van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Infrastructuur en Economische Zaken en een tiental gemeenten, heeft een boekje gepubliceerd over de aanpak die de vergunningenprocedure eenvoudiger en beter maakt. Bovendien moet het 'nul-op-de-meter-renovaties' bevorderen en versnellen.

In dit zogenaamde Stroomversnellingskeurmerk, dat wordt gestuurd aan alle colleges van burgemeester en wethouders in Nederland, komen onder andere de Omgevingsvergunning en de Ontheffing Flora- en faunawet aan bod. Binnen de Omgevingsvergunning vallen procedures voor wijziging van het bestemmingsplan, het Bouwbesluit, welstand en ruimtelijke kwaliteit. Procedures, die regelmatig traag en moeizaam verlopen, terwijl u graag aan de slag gaat met de verbouwplannen van uw klant.

In het boekje staan best bewezen technieken omschreven uit Heerhugowaard, 's-Hertogenbosch, Soest en Zoetermeer. Doel van het boekje is gemeenten duidelijk te maken hoe zij vergunningenprocedures eenvoudiger kunnen laten verlopen. Mogelijk kan het boekje u helpen bij gemeenten, waar u vaart wilt krijgen in de vergunningenverstrekking.

Het boekje is te downloaden via www.stroomversnelling.net/gemeenten

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid