NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Een digitaal bonnetjes systeem met behulp van app

door: Webbeheer
| Administratie

Digitaal bonnetjes systeem

Zwervende bonnetjes van kleine en iets grotere inkopen… Bij elkaar geteld toch echt de moeite waard om in te boeken. In de praktijk vindt u dan net na de BTW-aangifte nog een verfrommeld bonnetje van het voorgaande kwartaal terug... Er is een gratis app waarmee u die bonnetjes, oftewel inkoopfacturen, op datum gesorteerd in uw boekhouding krijgt. 

Wanneer u een smartphone hebt en een Google-account (zowel de gratis variant als de betaalde met onbeperkte opslag voldoet), hoeft u alleen maar de Google Drive app te installeren. Google Drive is een soort van harde schijf in de Cloud. Daar kunt u van alles opzetten. 

Alle bonnetjes bij elkaar

In die Google Drive app zit een foto functie. Als u met Google Drive een foto maakt van uw bonnetje, wordt deze als PDF beschouwd en ook zo opgeslagen. Dit betekent dat de factuur niet alleen op datum gesorteerd in een mapje komt te staan, maar ook dat je u kunt zoeken in de tekst (of getallen) die op het bonnetje staat. Als u van ieder bonnetje een foto met Google Drive maakt, hebt u voortaan alle bonnetjes bij elkaar, op datum en terug te vinden op inhoud. Hetzelfde geldt voor garantiebewijzen.

Boekhouding

Voor ondernemers die niet zelf hun boekhouding doen, is dit ook ideaal. U kunt de map met foto’s delen met uw administratiekantoor. Uw boekhouder volgt op deze manier uw inkopen op datum en inhoud, zonder een Google account nodig te hebben.  

Bron: MKB Servicedesk

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid