NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Door in te spelen op trends blijft u succesvol!

door: Erica van Aken
| Management Marketing

Zes Trends

Ondernemers, die hun bedrijfsvoering durven aan te passen op kritische succesfactoren, zijn succesvoller. De gouden jaren zullen (voorlopig) niet meer terugkeren, maar door in te spelen op actuele trends en uw opdrachtgevers positief te verrassen, zult u merken dat klanten uw kwaliteit verkiezen boven de laagste prijs!

Trend 1: Professioneel netwerken

Uw netwerk is/wordt de bepalende vindplaats van werk. Om controle te houden over de rol die u als afbouwer krijgt toebedeeld, moet u zelf het heft in handen nemen. Bestaande klanten behoudt u door efficiënt te werken. Nieuwe klanten krijgt en houdt u door een relatie met de eindgebruiker op te bouwen. 

Trend 2: Kwaliteit

Kwaliteit wint het van de laagste prijs. U benut andere instrumenten om uw product te verkopen. U biedt daarvoor aantoonbare kwaliteit en levert uw producten en diensten voor een helder onderbouwde prijs. Duidelijke communicatie, goed advies en vanzelfsprekende nazorg zijn hier onlosmakelijk mee verbonden.  

Trend 3: De klant is koning!

De markt wordt steeds meer vraaggestuurd. Dit betekent dat de wensen van de eindgebruiker centraal staan. Geen eenheidsworst, maar keuzevrijheid en differentiatie in woningen, kantoren en openbare ruimtes. Maatwerk in plaats van standaardproducten. 

Trend 4: Verduurzaming

Duurzaam bouwen, maatschappelijk verantwoord en energiebesparend wordt steeds belangrijker. Klanten eisen duurzame producten én processen. Energieneutraal bouwen, CO2-reductie, demontabel bouwen en 100% recycling van materialen worden straks vanzelfsprekend. Bied oplossingen voor deze toenemende aandacht, bijvoorbeeld door producten te verwerken die langer meegaan, die bijdragen aan een lagere energierekening en door afval te recyclen.

Trend 5: Samenwerking

Opdrachtgevers willen vaker een totaaloplossing. Om een gevarieerd aanbod van oplossingen te bieden, werkt u samen met versterkende partners. Ketensamenwerking brengt de traditionele verdeling ‘hoofdaannemer-onderaannemer’ naar de achtergrond. Als systeempartner bent/wordt u een belangrijke schakel in de moderne bedrijfsketen. Bent u geen organisator, zorg dan dat u simpel en veilig in te lenen bent.

Trend 6: Flexibilisering

Flexibele arbeid wordt de komende jaren nog sterker. Een tendens waar u niet altijd volledige controle over kunt hebben. Focus daarom op de factoren die u wél kunt beïnvloeden. Bijvoorbeeld door uw werkgebied te verleggen en vast te houden aan uw onderscheidend vermogen. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid