NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Doelgroepverklaring nodig voor premiekorting

door: Gert van der Meulen
| Administratie Personeel

Premiekorting

Neemt u jongeren aan die uit de WW of bijstand komen, dan kunt u vanaf 1 juli 2014 op hun loon een tijdelijke premiekorting toepassen. Voor de toepassing van de premiekorting heeft u een doelgroepverklaring nodig. Deze is op te vragen door de werknemer. 

Om in aanmerking te komen voor de premiekorting moet de aangenomen werknemer een leeftijd hebben tussen 18 en 27 jaar en een dienstverband krijgen met minimaal een 32-urige werkweek voor minstens een half jaar. Daarnaast ontvangt de werknemer op het moment van aanname een WW- of bijstandsuitkering. Om dit te bewijzen moet hij een doelgroepverklaring aanvragen. 

Werknemer vraagt doelgroepverklaring aan

De werknemer die u wilt aannemen, moet de doelgroepverklaring aanvragen. Hij kan dit sinds 1 mei 2014 doen bij UWV in het geval hij een WW-uitkering ontvangt. Als hij een bijstandsuitkering ontvangt, moet hij de aanvraag bij zijn gemeente doen. De aanvraag bij UWV doet de werknemer telefonisch via UWV Telefoon Werknemers: 0900 92 94 (lokaal tarief). Hij kan hierbij UWV machtigen om de doelgroepverklaring rechtstreeks naar u te verzenden. Na ontvangst bewaart u de doelgroepverklaring samen met de arbeidsovereenkomst in uw loonadministratie. Zodoende maakt u aanspraak op de premiekorting.

Berekening premiekorting

Met de doelgroepverklaring in handen kunt u de premiekorting voor jongeren toepassen. Op subsidiecalculator.nl berekent u de hoogte van de korting.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid