NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Direct inzicht in uw arbobeleid met de ArboNed Goed geregeld check

door: Webbeheer
| Personeel

ArboNed Goed geregeld check

Ondernemen is kansen zien en kansen pakken. Hoe kansrijk is uw eigen onderneming als het gaat om uw personeel? Werknemers die goed in hun vel zitten, leveren betere prestaties en geven uw organisatie meer vitaliteit. Met een actief arbobeleid werkt u aan de gezondheid en de vitaliteit van uw mensen. Zo voorkomt u verzuim. Dat betekent minder kosten én meer productiviteit. Hoe goed is alles eigenlijk geregeld in úw onderneming? Speciaal voor ondernemers introduceert begunstigend lid ArboNed daarom de ArboNed Goed geregeld check. Gratis, online en goed voor direct inzicht. 

Met de ArboNed Goed geregeld check krijgt u in 16 vragen direct antwoord op de vraag of u uw arbobeleid goed geregeld heeft. Belangrijk om te weten, want een actief arbobeleid levert geld op. Energieke en betrokken medewerkers hebben meer plezier, leveren betere prestaties en verzuimen minder vaak en korter. En dat ziet u terug in het bedrijfsresultaat: verzuimverlaging betekent direct lagere bedrijfskosten en dit scheelt al snel duizenden euro’s per jaar. Maar er is meer winst te behalen. Aandacht voor de gezondheid en het welzijn van het personeel motiveert en is daarmee een belangrijke impuls voor de productiviteit. Een actief arbobeleid is goed voor uw zaak. 

Beperk de financiële risico’s 

Met een actief arbobeleid dekt u ook mogelijke forse financiële risico’s af. Zo moet u werknemers, in geval van ziekte, tot twee jaar lang loon doorbetalen. En ook voor zieke flexwerkers - tot zelfs 28 dagen nadat ze bij u uit dienst zijn gegaan - bent u verantwoordelijk geworden. Ook loopt u risico’s op sancties en boetes als u niet voldoet aan de verplichtingen die de wet- en regelgeving aan werkgevers stelt. Denk bijvoorbeeld aan de Wet verbetering poortwachter. Met de ArboNed Goed geregeld check brengt u eventuele verbeterpunten in uw risicobeheersing snel en helder in kaart. 

Wat kunt u als werkgever doen? 

Op www.goedgeregeldcheck.nl krijgt u in 5 minuten inzicht in de risico’s die uw bedrijf loopt en wat u nog moet regelen als een werknemer ziek wordt. Deze Goed geregeld check vertelt direct hoe u kunt besparen op bedrijfskosten als gevolg van verzuim en hoe u de productiviteit van uw mensen kunt verhogen. Een actief arbobeleid zorgt voor meer vitaliteit van uw organisatie en voor betere prestaties. Hoe goed is het bij u geregeld? 

Concreet advies nodig? 

NOA-leden kunnen natuurlijk voor eerstelijns advies over arbobeleid en personeelszaken terecht bij de telefonische servicedesk van NOA, telefoon 0318-547373. Voor informatie over de Goed geregeld check en mogelijkheden over verzuim en preventie kunt u contact opnemen met ArboNed via 030 299 62 77. Mailen mag natuurlijk ook.  

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid