NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Decoratieve afwerking met elastische kurk

door: Jolanda Reede
| Techniek

Lanstones decoratieve afwerking

Decoproyec® spuitkurk is een decoratieve afwerkingslaag met vele positieve eigenschappen. Het product wordt al decennia lang gebruikt in de zuidelijke landen van Europa, met verschillende toepassingen. Nieuw begunstigend lid Lanstones introduceert dit op kurk gebaseerde, duurzaam en CO neutraal product in Nederland! 

Decoproyec® spuitkurk is toepasbaar op bijna elke ondergrond. Daarvoor hoeft weinig voorwerk te worden verricht. Spuitkurk is geschikt voor binnenmuren en plafonds, maar ook voor buitengevels en daken! Dit onderhoudsvriendelijke, ecologische product is een op kurk gebaseerde emulsie, die wordt aangebracht met luchtdruk en spuitpistool. De gespoten kurk vormt een elastische, waterbestendige en ademende beschermlaag met een thermisch en akoestisch isolerende werking.

Kurk lenen van de natuur

De kurkindustrie is één van de weinige industrieën met een positieve CO-balans. Voor mens en milieu is het zeer interessant om kurk te gebruiken. Voor iedere kilo geproduceerde kurk is er door de kurkeik 1,8 kilo CO uit de atmosfeer opgenomen. Gebruikt u spuitkurk, dan “leent” u de kurk slechts van de natuur, omdat de kurkeik niet opgeofferd, maar geschild wordt. Ontdaan van zijn bast neemt de kurkeik, bij het aanmaken van een nieuwe laag kurk, 3 tot 5 maal meer CO op dan wanneer hij niet geschild zou worden. Al met al een win-win situatie!

Duurzame spuitkurk

Decoproyec® spuitkurk kent vele voordelen, bijvoorbeeld ongevoeligheid voor vocht, algen, schimmels en zoutinwerking. Ook zijn de meeste vervuilingen op eenvoudige wijze te verwijderen. Het is daarom een zeer duurzame manier van coaten, zowel voor het milieu als voor de portemonnee. Overtuigd van de kwaliteit van Decoproyec® geeft Lanstone 10 jaar garantie (inclusief herplaatsing) op het product. Wilt u alle voordelen van deze revolutionaire afwerking weten? Op de websites van Decoproyec® en Lanstones kunt u kennismaken met de wondere wereld van spuitkurk.

Lanstones zoekt bekwame vakmensen

Om het product in Nederland te introduceren, is Lanstones bezig om een netwerk op te zetten van een selectieve groep bekwame vakmensen. Hiervoor wordt bewust gekozen voor leden van de NOA, omdat kwaliteit hoog in het vaandel staat! Bent u geïnteresseerd in deze opzet en wilt u zich bij een selecte groep Decoproyec® verwerkers aansluiten, aarzel dan niet om informatie in te winnen

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid