NOA Menu

NOA Kenniscentrum

De toegevoegde waarde van automatiseren

door: Erica van Aken

Automatiseringspakket

Grip krijgen en houden op elk project en meer rendement behalen. Dat wil toch iedere ondernemer? Een goed automatiseringspakket met branche specifieke software kan u daarbij ondersteunen. NOA-ondernemer Gert Jonker vindt dat hij er sneller door kan werken, goed overzicht houdt én er door kan sturen op cijfers. Lees zijn tips als u een automatiseringspakket wilt aanschaffen.

Ook voor ZZP-ers

Het maakt niet uit of je groot of klein bent. “Ook ZZP-ers verdienen de investering van zo’n pakket terug”, stelt Gert Jonker. “Een goed programma helpt je overzicht te houden en altijd nette offertes, opdrachtbevestigingen, facturen en zelfs aanmaningen te versturen. Selecteer daar op, want het bespaart je later veel tijd.”

Helpdesk

Kies voor een goede helpdesk. “De aanwezigheid van een goede helpdesk voor het programma dat je aankoopt is heel belangrijk. Er moet geen drempel zijn om even hulp te vragen als je iets nieuws wilt uitproberen, of tegen een probleempje aanloopt.”

Benut je programma na aanschaf

Maak je meester in het gebruik. “Bijna elk programma kan veel meer dan je zult gebruiken. Benut wat je echt nodig hebt en zorg dat je daarin goed wordt. Regelmatig gebruiken en geen uitzonderingen maken! Dan zal je merken dat je er makkelijk en snel mee leert werken, waardoor het ook leuk wordt”, tipt Gert.

Multiple inzetbaar maar veilig

Kies een pakket dat je via meerdere apparaten kunt beheren/bewerken. “Van buitenaf inloggen is praktisch, want dan kun je altijd over actuele gegevens beschikken”, meent Gert. “Let er op dat dit wel in een veilige omgeving kan en je systeem niet simpel te kraken is. Ik kan een paar dingetjes via mijn mobiele telefoon of tablet opvragen. Dat is niet noodzakelijk en ook niet zo uitgebreid als het totale pakket, maar wel gemakkelijk. Het is ook beter voor je privéleven, want nu kun je bij je gezin op de bank nog even wat werken, zonder apart in de werkkamer te hoeven zitten.”

Doe het samen

Automatiseren doe je samen. “Koop niet zomaar een pakket. Kies voor een partij, die je goed traint, die je helpt bij het opzetten en inrichten, zodat dit op jouw bedrijf en werkzaamheden aansluit. En betrek je partner, of medewerker(s) er bij. Dat betekent samen achter de computer kruipen. Gezelliger én je helpt elkaar”, vindt Jonker.

Meer weten?

Wilt u weten waarom ondernemer Gert Jonker zo tevreden is over zijn automatiseringspakket? Lees hier het volledige interview in Afbouwzaken. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid