NOA Menu

NOA Kenniscentrum

De Crawler: oplossing om kamersteiger te verrijden

door: Gert van der Meulen
| Praktijk

Crawler

Tijdens de NOA Plafond en Wanddag op 3 oktober 2014 werd de Crawler gepresenteerd. Dit apparaat lost een hinderlijk probleem op voor een ieder die met een kamersteiger werkt. Op grond van de huidige regels is het namelijk verboden om een kamersteiger te verplaatsen wanneer men er op staat. De steiger moet op de rem staan. De Crawler maakt het mogelijk de steiger op en van de rem te halen, terwijl je er op staat. 

Met de Crawler is het mogelijk een kamersteiger veilig te verplaatsen terwijl men er zelf nog op staat. Dit handige apparaat was in Amerika gespot, maar alvorens er in Nederland mee te kunnen werken, moest er een leverancier van kamersteigers bereid zijn mee te werken aan onderzoek en de handleiding aan te willen passen. 

Uitproberen

Het resultaat van de samenwerking tussen de importeur (Crawler Europe) en de leverancier van de kamersteiger (ASC) was als primeur te zien tijdens de NOA Plafond en Wanddag. Met een paar korte demonstraties bleek er al snel de nodige belangstelling voor de combinatie. Veel ondernemers bleken zeer geïnteresseerd in de geboden oplossing. 

Andere leveranciers

Vooralsnog is de Crawler alleen toe te passen op de kamersteigers van ASC. Mocht u gebruik maken van kamersteigers van andere leveranciers en u wilt de Crawler gaan gebruiken, neem dan eerst contact op met uw leverancier. Zonder aanpassing van de handleiding van uw leverancier, waarin vermeld wordt dat de Crawler wordt toegestaan, mag u het apparaat namelijk niet gebruiken. Signaleert de Inspectie SZW dat u de steiger verplaatst terwijl u er op staat en de handleiding van de betreffende steiger bevestigt niet dat het gebruik van de Crawler goedgekeurd is, dan zal de inspecteur u beboeten.  

Meer informatie

Met deze Crawler is er een oplossing voor onnodig herhaaldelijk op- en afklimmen van de kamersteiger. Men kan zich nu verplaatsen terwijl men er op blijft staan. Hopelijk inspireert dit ook andere leveranciers van kamersteigers om hun voorwaarden aan te passen! 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid