NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Cursus Afbouwpaspoort weer gestart

door: Frans van Dijk
| Techniek Praktijk

Op 9 oktober 2014 is de eerste trainingsdag van het Afbouwpaspoort gestart. In dit cursustraject bezoeken deelnemers allemaal verschillende fabrikanten om hun kennis van producten, systemen en toepassingsmogelijkheden te vergroten. Nadat een trainingsdag bij een fabrikant is afgerond, krijgt de deelnemer een stempel in zijn Afbouwpaspoort.

Afbouwpaspoort -nieuw

Tien enthousiaste plafondmonteurs begonnen bij Insulation Solutions in Tilburg waar ze door directeur Jacques de Kort en zijn medewerkers worden ontvangen. Na een korte introductie en een voorstelronde kregen de deelnemers uitleg over het te volgen traject. Daarna werden de deelnemers in twee groepen verdeel voor een rondleiding door de fabriek en praktijkoefeningen in de demoruimte: er werden Sonorex geluidsschotten in een bandraster geplaatst en men kreeg aangeleerd hoe deze moeten worden afgetaped. De praktijktraining leerde ook hoe sparingen gesneden moeten worden om de schotten zoveel mogelijk intact te laten. Doordat de cursisten ervaren monteurs zijn is de interactie tijdens zo’n trainingsdag groot. Aan de hand van praktijkvoorbeelden werden allerhande montagetoepassingen besproken.


Tijdens de rondleiding door de fabriek kregen de cursisten uitleg over het fabricageproces van diverse producten en waarop voor en tijdens de montage op gelet moet worden. De deelnemers signaleerden dat de fabriek wel erg netjes en schoon is. Jacques de Kort legde uit dat veiligheid en arbo voor de medewerkers van Insulation Solution op de prioriteitenlijst staat en dat een schone werkplek bijdraagt aan een hoge kwaliteit van producten.
De deelnemers waren na hun eerste cursusdag veel kennis rijker en zijn in afwachting van het vervolg. In totaal worden twaalf fabrikanten bezocht. Indien er voldoende belangstelling is, start nog een tweede groep cursisten aan een rondgang langs de fabrikanten. Check de trainingsdata en schrijf in!

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid