NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Conjunctuurinformatie september 2013

door: Webbeheer
| Management

 Conjunctuur

Vorige maand werden 595 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard: het laagste aantal tot nu toe dit jaar. Het aantal faillissementen is wel nog 7 procent hoger dan in september vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van de afgelopen maand failliet verklaarde bedrijven waren de meeste actief in de handel (146) en de bouwnijverheid (100). Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren.

De eerste drie kwartalen van dit jaar zijn wel nog altijd veel faillissementen uitgesproken. Met 6353 is het aantal failliet verklaarde bedrijven en instellingen 15 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Inflatie daalt naar 2,4 procent

De inflatie is in september gedaald naar 2,4 procent. De afgelopen twaalf maanden is de inflatie niet zo laag geweest. In augustus waren de prijzen voor consumenten nog 2,8 procent hoger dan een jaar eerder. De inflatie in de eurozone daalde vorige maand met 0,2 procentpunt naar 1,1 procent. Hoewel de Nederlandse inflatie harder daalde, ligt zij dus nog altijd hoger dan het prijspeil in de eurozone.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid