NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Concentreren kun je leren

door: Erica van Aken
| Management

Concentreren

Mensen kunnen op twee manieren dingen met aandacht voor elkaar krijgen. De eerste is door opperste concentratie, zonder afleiding. Dit is vooral zinvol voor ingewikkelde taken. We vinden dit steeds moeilijker, omdat we voortdurend worden afgeleid. Gelukkig kun je concentreren leren. 

Vandaag de dag hebben we een overvloed aan middelen en diensten. Je moet bijna tijd ‘maken’ om iets te gaan ‘doen’: Waar geef ik mijn aandacht aan? En hoe kan ik daarmee waarde creëren?

Hoe krijg je opperste concentratie?

Mensen kunnen op twee manieren dingen met aandacht voor elkaar krijgen. De eerste is door opperste concentratie, zonder afleiding. Dit is vooral zinvol voor ingewikkelde taken. We vinden dit steeds moeilijker, omdat we voortdurend worden afgeleid. Gelukkig kun je concentreren leren. Je wordt er beter in naarmate je het vaker doet.

Tips voor een betere concentratie

  1. Besluit niet alles meer te lezen. Focus op twee of drie belangrijke zaken en laat de rest zitten.
  2. Link niet met alles en iedereen overal op sociale media. Zoek het niet in kwantiteit, maar kwaliteit. De meeste connecties zorgen alleen maar voor afleiding.
  3. Plan minder verplichtingen, zodat je ook werkelijk met je hoofd erbij kan zijn op die afspraak die er toe doet.
  4. Besteed voor en na vergaderingen aandacht aan interessante contacten door geen direct aansluitende vergaderingen te plannen.
  5. Verdrink jezelf niet in data en analyses. Vergeet niet de oorspronkelijke belofte van data: voeding van creativiteit en hulp bij goede beslissingen.

Hersenen kunnen geen aandacht verdelen

Door alle tools om makkelijk online en ‘social’ te zijn, worden we bijna gedwongen om zeer veel prikkels al zappend in ons op te nemen. Maakt ons dit oppervlakkiger in ons werk? Zorgt dit er bijvoorbeeld voor dat we nog maar zelden de tijd nemen om écht aandacht te geven aan vraagstukken? Volgens psychologen wordt de verleiding steeds groter om ad hoc te reageren op de prikkels die zich aandienen. En één ding is zeker: wanneer we aandacht geven aan het één, kunnen we het niet ook geven aan iets anders. Onze hersenen doen niet aan aandacht verdelen. Moeten we ons bewust afsluiten voor prikkels? 

Managers moeten steeds meer zelf

Het feit dat veel managers hun eigen agenda beheren, zelf twitteren en hun mail afhandelen helpt niet om vraagstukken te kraken, of problemen in de organisatie in kaart te brengen. Ze zijn dan te snel afgeleid. Toch zijn onze hersenen nog steeds prima in staat tot focus, concentratie en diepgang. Het is aan ‘de mensheid’ om daar bewust voor te kiezen.

Workshop timemanagement NOA Jong Management

NOA Jong Management organiseert op 30 maart 2017 een bijeenkomst voor jonge managers, werkzaam bij of eigenaar van een NOA-bedrijf, over timemanagement en efficiënt werken. Lees er hier meer over en schrijf direct in. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid