NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Calculatiepremies werknemersverzekeringen 2018 bekend

door: Gert van der Meulen
| Personeel

Premies Werknemersverzekeringen

De premies werknemersverzekeringen, die werkgevers moeten betalen, zullen in 2018 waarschijnlijk bijna allemaal dalen. Dat blijkt uit de verwachte premies die UWV heeft gepubliceerd in de Juninota 2017. 

Op basis van de zogenoemde calculatiepremie van UWV blijkt dat bijna alle premies werknemersverzekering in 2018 lager zullen zijn dan dit jaar. Alleen de rekenpremie voor de Werkhervattingskas (premies voor WGA vast en flex en Ziektewet flex) stijgt van 1,10% naar 1,16%. Hoe hoog de sociale premies in 2018 precies zullen zijn, wordt pas op Prinsjesdag bekend gemaakt. Dan zal blijken wat dit werkelijk voor u betekent. De calculatiepremie geeft echter meestal wel een goede inschatting.

Vooral Aof-premie daalt in 2018 flink

De grootste meevaller voor werkgevers is de daling van de basispremie WAO/WGA/IVA (Aof). Die daalt van 6,16% in 2017 naar 5,09% in 2018. Alle sociale premies uit de juninota UWV vindt u in onderstaande tabel. Als na Prinsjesdag de (sectorale) premies definitief bekend zijn, zullen wij u hierover uiteraard informeren.

Calculatie Premies

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid