NOA Menu

NOA Kenniscentrum

BTW op renovatiewerk per 1 juli 2015 naar 21%

door: Webbeheer
| Administratie

BTW op renovatiewerk per 1 juli 2015 naar 21%

Het tijdelijk verlaagde btw-tarief van 6% voor verbouw- en renovatiewerkzaamheden gaat per 1 juli 2015 definitief omhoog naar 21%. Een motie om de 6% te handhaven, heeft het in de Tweede Kamer niet gehaald.

Dinsdag 16 juni werd er in de Tweede Kamer over gestemd. De motie werd verworpen met 81 tegenstemmers en 65 voorstanders. Voor onze vloeren-, terrazzo, plafond- en wandmontagebedrijven een tegenvaller. Gelukkig blijft de lage btw op stukadoors- en isolatiewerkzaamheden wel gehandhaafd, omdat dit permanente regelingen zijn. Check hiervoor ons infoblad

De motie van Krol werd niet gesteund door de regeringspartijen VVD en PvdA, die maandag net bekend hebben gemaakt onderlinge overeenstemming te hebben bereikt over een herziening van het belastingstelsel. Ook GroenLinks steunde de motie van Krol niet, net als de onafhankelijke Kamerleden Norbert Klein (ex-50Plus) en Johan Houwers (ex-VVD). Alle overige oppositiepartijen waren wel voorstander van handhaving van het lagere btw-tarief voor de bouw. Meerdere bouworganisaties hebben langere tijd gelobbyd voor het behoud van de lage btw op renovatie- en verbouwwerkzaamheden. 

De tijdelijke maatregel loopt 1 juli definitief af. Dit meldde het ministerie van Financiën in maart al en daar blijft het dus ook bij.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid