NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Bouwproductie 2,6% afgenomen

door: Gert van der Meulen
| Administratie

Bouwbedrijven in de eurozone hadden in maart minder werk omhanden dan een maand eerder. De productie viel 0,6 procent lager uit. Dat heeft het Europese statistiekbureau Eurostat afgelopen maandag gemeld in een voorlopige raming. In februari was nog sprake van een groei van 0,4 procent.

Bouwproduktie

Nederland deed het nog slechter. Nederland bungelde met een krimp van 2,6 procent onderaan de lijst van eurolanden. Alleen Portugal zag de bouwproductie sneller teruglopen met een krimp van 3 procent. In Duitsland was de daling 2,2 procent. In januari had de bouwsector in Nederland nog een groei van twee├źnhalf procent groei gekend, een maand later was dat 0,8 procent.

In vergelijking met maart vorig jaar noteerde de bouwsector wel een stevige plus van 5,2 procent. In de hele Europese Unie daalde de bouwproductie in maart met 0,5 procent ten opzichte van een maand eerder.

De verlaging van de bouwproductie lijkt veroorzaakt te worden door het naar voren halen van werk. Of dit een juiste conclusie is of dat het aantrekken van de bouw toch door zal gaan zetten, moet de komende maanden blijken.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid