NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Bouwkundig Brandboek van Fermacell

door: Webbeheer
| Werkvoorbereiding

Fermacell Brandboek

Begunstigend lid Fermacell presenteert het bouwkundige Brandboek. Wilt u professioneel aan de slag met Fermacell Brandwerende systemen? Dan mag het bouwkundige Brandboek van Fermacell niet ontbreken. Architecten, montagebedrijven, projectontwikkelaars, aannemers, Fermacell Experts, ingenieurs- en adviesbureaus en anderen die te maken hebben met brandveilig bouwen ervaren het Brandboek van Fermacell ongetwijfeld als nuttig. 

Het bouwkundige Brandboek boek omvat veel informatie over het brandwerend bekleden van wanden, plafonds en staal- en andere bouwkundige constructies. Fermacell biedt economische en efficiënte oplossingen voor reactieve, bouwkundige brandwering op het gebied van gips- en cementgebonden plaatproducten en brandwerende accessoires. 

Voorzorgsmaatregelen

Om ervoor te zorgen dat er bij brand niemand door vuur en rook gewond raakt en de gevolgen voor materiële schade beperkt blijven, vragen gebouwen voorzorgsmaatregelen ten aanzien van brandwering. Er moet minimaal aan de veiligheidsdoelstellingen van het bouwbesluit voldaan worden. Een gebouw moet zo ontworpen en gebouwd zijn dat de uitbreiding van een brandhaard en de rook voorkomen wordt. Maar ook in het aanpassen van bestaande bouw heeft Fermacell expertise en middelen. Om dat te bewerkstelligen vragen de volgende onderdelen van brandwering een nauw samengaan: bouwkundige brandwering, installatietechnische brandwering, brandpreventie en onderhoud. Met de materialen van Fermacell kunnen constructieve stappen worden gezet. Denk aan brandwerende bekledingen voor (hoofd)draagconstructies, wanden en plafonds, oplossingen voor het veilig ontwerpen van nooduitgangen en vluchtwegen en brandwerend voegdichtingsmateriaal. Ook biedt Fermacell oplossingen voor speciale constructies want het leveren van maatwerk is ook een van de kwaliteiten van Fermacell. 

Brandwerende platen 

De AESTUVER Brandwerende platen zorgen voor een breed scala aan toepassingsmogelijkheden als het gaat over preventieve en passieve brandveiligheid. Ideaal als omkleding maar ook voor het creëren van vlucht- en reddingswegen. Bovendien vormen ze geen gevaar voor de gezondheid. Bekijk meer informatie.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid