NOA Menu

NOA Kenniscentrum

BIM-specialist voor afbouwers

door: Webbeheer
| Management

BIM-specialist voor afbouwers

Het toepassen van BIM is geen doel op zichzelf. Het Bouw Informatie Model is een manier om in een project op efficiënte wijze met de betrokken partijen samen te werken. Het is een methode, een proces en het vereist bepaalde software.

Het BIM-model is een complete digitale maquette, waarin alle afzonderlijke partijen hun eigen onderdeel in het virtuele bouwwerk zetten. Het bouwwerk wordt eigenlijk al digitaal gebouwd, alvorens het daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Hierdoor kunnen fouten vroegtijdig aan het licht komen. Wat uiteindelijk leidt tot lagere faalkosten en een efficiënter bouwproces.

BIM-specialist

Diverse afbouwers zijn al gewend aan BIM-werken, maar anderen kunnen wel wat hulp gebruiken. Steeds meer projecten worden uitgewerkt in BIM. Begunstigend lid Knauf geeft projectspecifieke ondersteuning, zowel in ontwerpfase als tijdens de bouw van uw project. 

BIM-ready

Als u de mogelijkheid heeft om te investeren in BIM, dan kan Knauf u daarbij voorzien van projectondersteuning, een bibliotheek, een BIM-handleiding en andere handige tools. Heeft u een BIM-project, dan kan Knauf (een deel van) het BIM-model samen met u uitwerken. Op basis van deze ervaring kunt u een betere afweging maken of u bereid bent te investeren in BIM.

U heeft diverse mogelijkheden om invulling te geven aan een BIM-project. Neem contact op met uw Knauf adviseur om de mogelijkheden te bespreken.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid