NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Betalingsmoraal grote bedrijven verbetert

door: Webbeheer
| Management

SnellerBetalen

Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij Betaalme.nu. Daarmee zeggen ze toe de rekeningen van mkb-leveranciers binnen 30 dagen te betalen. Onlangs werd bekend dat Rabobank, PGGM, Schiphol Group en Havenbedrijf Amsterdam toetreden tot het initiatief.

De lakse betalingsmoraal van grote (bouw)bedrijven is een doorn in het oog van vele afbouwers. NOA pleit daarom al jaren bij koepelorganisatie MKB-Nederland en de politiek voor duidelijke regelgeving om snellere betaling te bewerkstelligen. Het bewustzijn bij grote bedrijven dat zij rekeningen van mkb-leveranciers binnen 30 dagen moeten betalen lijkt nu te groeien. Eerder sloten Heineken Nederland, Randstad, Jumbo, FrieslandCampina, KPN, NS en TomTom zich al bij het initiatief aan.

Cruciaal

Het mkb is sterk afhankelijk van liquiditeit om te kunnen ondernemen. Veel bedrijven hebben een tekort aan liquide middelen, waardoor ze kwetsbaar zijn en belemmerd worden in hun groei. Dit komt voor een belangrijk deel omdat ze moeten wachten tot hun facturen zijn betaald. Snelle betaling is dus cruciaal. Mede door vragen van NOA-leden aan MKB-Nederland voorzitter Michaël van Straalen tijdens de NOA Jaardagen afgelopen najaar, opende de ondernemersorganisatie daarom een meldpunt late betalingen grote ondernemingen.

Betaalme.nu

De website Betaalme.nu is ook een initiatief vanuit het bedrijfsleven, gericht op het realiseren van makkelijkere toegang tot liquiditeit voor het mkb. Het doel is om ervoor te zorgen dat mkb-ondernemers sneller worden betaald, om zo kapitaal vrij te maken dat in openstaande facturen opgesloten zit. Binnen vijf jaar willen de initiatiefnemers minstens de helft van de 1000 grootste Nederlandse ondernemingen mee laten doen en op die manier circa € 2,5 miljard uit openstaande facturen vrij laten maken voor het mkb.

Kijk voor meer informatie op www.betaalme.nu.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid