NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Bedenktijd na tekenen ontslag

door: Gert van der Meulen
| Management Personeel

Sluit uw onderneming een vaststellingsovereenkomst met een werknemer, dan krijgt deze werknemer sinds 1 juli 2015 een bedenktijd van twee weken. Hij kan in die periode terugkomen op zijn ontslaginstemming. Als u de werknemer hier niet tijdig schriftelijk over informeert, wordt de bedenktermijn verlengd naar drie weken.

Bedenktijd

Uit de Wet Werk en Zekerheid blijkt dat een werknemer tot twee weken na het tekenen van een vaststellingsovereenkomst of instemmen met een ontslag met wederzijds goedvinden zonder opgaaf van reden mag terugkomen op zijn ontslaginstemming.

Werknemer kan nietigheid ontslag inroepen

U moet uw werknemer binnen twee werkdagen na het tekenen van de vaststellingsovereenkomst wijzen op deze bedenktermijn. U kunt dit ook opnemen in de vaststellingsovereenkomst. Ook als de werknemer geen vaststellingsovereenkomst ondertekent, maar schriftelijk instemt met de opzegging, moet u hem binnen twee werkdagen op de bedenktermijn wijzen. Als een werknemer tijdens de bedenktijd besluit dat hij toch bij uw onderneming wil blijven werken, kan hij de nietigheid van het ontslag inroepen. De afspraken die in de vaststellingsovereenkomst staan, zijn dan niet meer geldig.

Bedenktermijn

Vergeet u de werknemer te informeren over deze bedenktermijn, dan wordt deze automatisch verlengd naar drie weken. Dit blijkt uit een amendement dat de Tweede Kamer heeft ingediend. In de Wet Werk en Zekerheid was oorspronkelijk bepaald dat de bedenktijd vier weken wordt als u de werknemer er niet tijdig op wijst.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid