NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Arbo vriendelijk vloeren

door: Webbeheer
| Techniek

Weber Beamix zet zich in voor innovatie

Weber arbo vriendelijk vloeren

Weber Beamix blijft zich tot op de dag van vandaag stevig inzetten op verdere innovatie. Zo introduceerde dit begunstigend lid in 2014 een baanbrekende ontwikkeling: de Vloeibare Zandcement (weber.floor VZC®), het eerste vloeibare zandcement dat voldoet aan alle kwaliteitseisen én het haar gebruikers makkelijk maakt.”

“We willen dat mensen gezond en veilig hun pensioen halen” aldus Carin Benders en Maroesja Bonsen van de Inspectie SZW in de ARBO bijlage van de Cobouw d.d. 12 juni 2015. Ook begunstigend lid Weber Beamix blijft zich tot op de dag van vandaag stevig inzetten voor verdere innovatie, gericht op helpen en gezondheid. Met de Vloeibare Zandcement weerlegt Weber Beamix de uitspraak van Peter Roos (FNV) dat het verwerken van zandcementvloeren één van de zwaarste beroepen in de afbouw is. 

De Inspectie SZW heeft in 2012 de fysieke belasting in de bouw tot speerpunt benoemd in haar beleid. Er is intensief gecontroleerd en beboet op overtredingen van de voorschriften en wetgeving is aangescherpt. De afbouw spant zich serieus in om de arbeidsomstandigheden te verbeteren, stelt de Inspectie SZW tevreden vast. 

Innovatie

Weber Beamix wil altijd voorop lopen met het brengen van innovaties naar de markt. Die innovaties zijn gericht op het verbeteren van de logistiek, gericht om het de gebruiker makkelijker en eenvoudiger te maken. Gericht op helpen en gezondheid. Een voorbeeld is de introductie van premix mortel: Destijds een ware revolutie in de bouw als het gaat om constante kwaliteit en verwerkingsgemak, vandaag de dag niet meer weg te denken!

Vloeibare Zandcement

Weber Beamix blijft zich tot op de dag van vandaag stevig inzetten op verdere innovatie. “Vooruitgang zit nu eenmaal verankerd in ons DNA”, meldt Weber Beamix. “Zo introduceerden wij in 2014 na ruim 2 decennia van ontwikkeling onze meest recente baanbrekende ontwikkeling: de Vloeibare Zandcement (weber.floor VZC®), het eerste vloeibare zandcement dat voldoet aan alle kwaliteitseisen én het haar gebruikers makkelijk maakt.” 

Veel lichamelijke klachten door traditioneel werken

Volgens Peter Roos van FNV afbouw is juist het verwerken van zandcementvloeren één van de zwaarste beroepen in de afbouw. Veel vloerenleggers hebben dan ook last van lichamelijke klachten. Bijna zestig procent heeft pijn of stijfheid in de ledematen en meer dan de helft heeft rugklachten. Nagenoeg alle bewegingen die tijdens het werk worden uitgevoerd zijn zwaar: het tillen van het materiaal, het vullen van de mixer en het spreiden, egaliseren en verdichten van de specie. Daarom gelden per 1 januari 2015 nieuwe regels met betrekking tot het gebruik van mechanische hulp bij het leggen van zandcementvloeren.

Duurzame Ondernemer 2015 

Bas Huysmans van Weber Beamix: “MVO is één van de speerpunten in ons intensieve R&D-programma, iedere innovatie die wij ontwikkelen is gericht op efficiency en gebruiksgemak door significante reductie in gewicht en stofarme verwerking. Uiteraard met behoud van de hoogste kwaliteitseisen zoals de markt van ons gewend is.” Op 8 juni 2015 mocht Weber Beamix uit handen van wethouder Staf Depla van de gemeente Eindhoven het Gouden Keurmerk Duurzame Ondernemer 2015 in ontvangst nemen. Een bewijs dat er niet alleen geroepen wordt duurzaam te zijn, maar er ook echt wat mee en aan te doen. 

Trots

“Ik ben dan ook met recht trots op mijn mensen, die met de succesvolle ontwikkeling van VZC ver vooruitlopen op alle regelgeving en wederom een belangrijk steentje hebben bijgedragen aan een waardevolle verdere modernisering van de bouw” vervolgt Huysmans. “Er kan er maar één de eerste zijn. Onze oorsprong is uw voorsprong!”  

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid