NOA Menu

NOA Kenniscentrum

< Terug naar het agenda overzicht

Agenda

Maart

mrt 19

NOA-ondernemersopleiding 2018-2019: cao

Module 9

Dinsdag 19 maart 2019 - 16.00 uur tot 20.30 uur

 

Zodra je personeel in dienst hebt - of gaat nemen - krijg je onmiddellijk van doen met de cao en het arbeidsrecht. In de cao zijn bijvoorbeeld afspraken gemaakt over de hoogte van het loon waar werknemers minimaal recht op hebben, over contracten voor onbepaalde én bepaalde tijd, opzegtermijnen, werktijden, et cetera. Als werkgever is het goed om de essentie van het wettelijke arbeidsrecht te kennen. Omdat in een cao afwijkingen kunnen voorkomen, is het belangrijk ook hierover goed geïnformeerd te zijn. Welke bedrijfstak eigen regelingen zijn er bijvoorbeeld en waarvoor betaal je als werkgever premies? 

 

Heb je, of wil je, personeel in dienst, dan moet je de cao goed toepassen en afspraken vastleggen. Doe je dat niet, dan kan dat (meestal jaren later) leiden tot loonvorderingen of andere ongewenste consequenties. Met het volgen van deze module krijg je alle ins en outs te horen, waarmee je goed beslagen ten ijs komt. Het slim toepassen van de cao kan je veel problemen besparen en het nodige voordeel opleveren! 

Tijdens deze module leer je 

  • de cao goed toe te passen;
  • welke bedrijfstak eigen regelingen er zijn en waarom

Resultaat

Je kunt de cao slim toepassen, kent de essentie van het wettelijk arbeidsrecht en kunt je medewekers correct informeren over regelingen die in de afbouwsector bestaan. 

Meer informatie 

Bekijk hier de andere modules van de opleiding en de voorwaarden en prijzen.

Inschrijven 

< Terug naar het agenda overzicht

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid