NOA Menu

NOA Kenniscentrum

< Terug naar het agenda overzicht

Agenda

Juni

jun 20

Ledenbijeenkomst Vloeren & Terrazzo over "Juridische struikelblokken"

Juridische -middag -vloeren

Locatie: NOA Veenendaal of Van der Valk Houten. Zodra hier meer over bekend is, vermelden wij dit hier. De bijeenkomst start om 15.00 uur.

 

Veel conflicten lijken op elkaar. De hoofdsector Vloeren & Terrazzo organiseert daarom met de NOA huisadvocaten een juridische middag waarin voor u belangrijke items worden behandeld:

  • Waarschuwingsplicht
  • Meerwerk
  • Gebreken en garantie

Over het algemeen maken we voor onze opdrachtgevers een mooi stukje werk waar iedereen blij mee is. Maar het gaat niet altijd van een leien dakje. Er kan een verschil van mening ontstaan, mét een juridisch staartje. De relatie met de opdrachtgever komt dan onder druk te staan. Om uw factuur vervolgens nog betaald te krijgen, moet u van goede huize komen. Soms moet u zelfs een jurist inschakelen. 

Waarschuwingsplicht

In de wet staat dat u als vakman opdrachtgevers moet waarschuwen indien u weet dat er werk gemaakt moet worden dat risicovol is. Of het er nu om gaat dat u op een onstabiele ondergrond moet werken, of bijvoorbeeld omdat u werkzaamheden moet uitvoeren onder daarvoor onverantwoorde weersomstandigheden. In dergelijke gevallen moet u de opdrachtgever tijdig waarschuwen dat hij een risico loopt. In welke gevallen moet u allemaal waarschuwen, wat is tijdig en hoe doet u dat? Soms dient u eigenlijk niet eens aan een werk te beginnen….

Meerwerk

Een van de grootste bronnen van geschillen! Wanneer is er - juridisch gezien - sprake van meerwerk en wanneer niet? Moet u dit dan vooraf schriftelijk vastleggen en wat zijn de risico’s als u dit niet doet? 

Gebreken en garantie

Welke gebreken zijn volgens de wet aan u toe te rekenen? Werkt garantie anders bij een professionele opdrachtgever, dan garantie aan een particulier? Kan een opdrachtgever u ‘zomaar’ een lange garantietermijn opleggen? Bij het accepteren van de opdracht komen deze vragen doorgaans niet aan bod, maar wel na, of al tijdens het werk. U krijgt uitleg hoe u hier het beste mee om kunt gaan.

 

U kunt direct intekenen voor deze belangrijke informatiemiddag. Alle voorbeelden zijn toegespitst op typische vloerwerkzaamheden. Dat maakt het extra goed te begrijpen en direct toepasbaar in uw dagelijkse praktijk. Leden van de NOA hoofdsector Vloeren & Terrazzo kunnen gratis deelnemen. Uiteraard geldt dit ook voor kaderpersoneel, die vanwege hun werkzaamheden graag meer over deze belangrijke zaken willen weten. 

 

< Terug naar het agenda overzicht

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid