NOA Menu

NOA Kenniscentrum

< Terug naar het agenda overzicht

Agenda

Februari

feb 3

Hoofdsector Vloeren & Terrazzo

Sprekers

 

3 februari 2016 vindt de ledenbijeenkomst van NOA Hoofdsector Vloeren & Terrazzo plaats op een vertrouwde plek: Van der Valk Hotel, Hoogveste 25 in Houten.Programma

Vanaf 15.00 uur staat de koffie en thee klaar. Aansluitend komen er tot uiterlijk 18:00 uur diverse sprekers aan bod over de volgende onderwerpen:


Wat betekent het werken met een mechanische rei voor de kwaliteit van de cementgebonden vloer?

Vanaf 1 januari 2015 mogen cementdekvloeren bijna alleen nog maar met behulp van een mechanische rei of vloerenrobot gemaakt worden. Daarmee is het werk van vloerenleggers lichamelijk minder belastend. Maar wat betekent het werken met een mechanische rei eigenlijk voor de kwaliteit van die cementgebonden vloer? Technisch Bureau Afbouw onderzocht de kwaliteit van de op deze wijze vervaardigde vloeren. Daarbij werd ook gekeken naar de invloed van hulpstoffen op de kwaliteit en de verwerkbaarheid. Onno de Vries van het Technisch Bureau Afbouw, die dit onderzoek leidde, zal nadere uitleg geven.


Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA)

Binnenkort zal er een nieuwe wet komen met de illustere naam:  Wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Een wet die ten doel heeft de regeldruk te verminderen maar, U raadt het al: wij denken dat het er allemaal niet makkelijker op wordt! De DBA komt in plaats van de VAR-verklaring… Wij lichten de wet toe en vertellen u waar u op moet letten als u een overeenkomst van anderen voorgeschoteld krijgt. Spreker: Vakspecialist Gert van der Meulen van NOA


Wettelijk kader binnen de Wet Verbetering Poortwachter

Sinds de invoering van de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) bent u wettelijk verplicht om samen met uw werknemer in actie te komen voor de re-integratie. Maar waar moet u dan allemaal aan denken? Bernie van Megen van NOA Partner Pre-Sense zal tijdens deze bijeenkomst de aandachtspunten benoemen, waarbij ook WIA-beoordelingen van het UWV en Duurzame Inzetbaarheid van 55+-ers de revue passeren.


Tot slot

Na afronding van het inhoudelijk programma borrelen we na, om elkaar bij te praten over allerhande actualiteiten, nieuwe contacten te leggen of contacten te hernieuwen.

 

Direct aanmelden
< Terug naar het agenda overzicht

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid