NOA Menu

NOA Kenniscentrum

< Terug naar het agenda overzicht

Agenda

Augustus

aug 26

Cursus VOL-VCA

Vol VCA

Van 08.30 uur tot 17.30 uur - NOA Afbouwcentrum Veenendaal

 

Opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een VOL-VCA diploma op zak weet je aan welke veiligheidseisen je moet voldoen. Als je het officiële Veiligheidscertificaat voor Operationeel Leidinggevende bezit, herken je onveilige situaties en tref je maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Hoewel het certificaat niet voor iedereen verplicht is, kan het voor veel OZP-leden waardevol zijn alvast VOL-VCA te halen. 

 

In de modelovereenkomst Afbouw is een bepaling opgenomen over een geldig VOL-VCA certificaat, maar daarnaast verandert op 1 september 2017 de wijze van examinering: Je wordt dan getoetst op het vermogen een bepaalde situatie op het werk te kunnen inschatten. Dit betekent dat de toetsvragen meer tekst bevatten en dus lastiger te lezen zijn. Ook het niveau van de vraag wordt hoger. Je moet vragen kunnen interpreteren in plaats van begrippen herkennen. Er zijn nog wel meerkeuze vragen, maar er worden ook andere soorten vragen in de toets opgenomen: sleepvragen, vragen met plaatjes, vragen waarin meerdere antwoorden goed zijn en stellingen. 

 

Daarom bieden we nog één keer de mogelijkheid aan om VCA-VOL te halen via de vertrouwde multiple choice examinering. De geldigheid van je VCA-diploma is en blijft 10 jaar. Tijdens de cursusdag wordt je door de docent klaargestoomd om aansluitend het officiële examen te kunnen maken. Natuurlijk helpt het als je vooraf thuis de lesstof doorneemt (een hele bouwvak de tijd!) en online alvast een proefexamen maakt. 

Tijdens deze cursus leer je:

  • De basiskennis van nationale en Europese wet- en regelgeving
  • Kennis en begrip van het ontstaan van ongevallen en de gevolgen van beleid
  • Procedures en werkvergunningen
  • Algemene risico’s en beheersmaatregelen
  • Basiskennis en begrip ergonomie
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Je voorbereiden op het afrondende examen

Resultaat:

  • De cursusdag wordt afgesloten met een theoretisch examen, waarmee je bij goed gevolg het Diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) behaalt, dat 10 jaar geldig is. 
  • Je ontvangt een VOL-VCA pas op creditcardformaat.

 

De deelnamekosten zijn afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Zie het onderstaande verloop in de cursuskosten. De cursus gaat door vanaf 15 personen. Na inschrijving is kosteloos annuleren niet meer mogelijk, tenzij een collega ZZP-er uw cursusplaats inneemt. 

 

Aantal deelnemers

 

Kosten

15

 

€ 208,67

16

 

€ 202,63

17

 

€ 197,29

18

 

€ 192,56

19

 

€ 188,32

20

 

€ 184,50

21

 

€ 184,86

22

 

€ 181,55

23

 

€ 178,52

24

 

€ 175,75

25

 

€ 173,20

 

NOA-OZP leden kunnen na afloop van de cursusdag een formulier invullen waarmee € 100,- korting wordt verleend! Om de subsidie te krijgen, moet het ingevulde formulier opgestuurd worden naar Technisch Bureau Afbouw.  

 

Helaas is de cursus volgeboekt, stuur een mail als u op de reservelijst geplaatst wilt worden.

 

< Terug naar het agenda overzicht

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid