NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Afbouw kan niet achterblijven bij verduurzaming

door: Erica van Aken
| Management

Duurzaam Dak

Groen, duurzaam, eco-verantwoord, cradle to cradle allemaal termen waarmee gestrooid wordt en waar - als we daar niet voor oppassen - straks niemand meer weet wat er nu precies mee bedoeld wordt. Fabrikanten zoeken naar oplossingen om duurzamer te ondernemen. Uiteraard kijken ze daarbij ook hoe ze afbouwers kunnen helpen bij duurzaam ondernemen. 

Brander Afbouwprodukten is een mooi voorbeeld. Ze proberen helderheid te creëren in het ontstane oerwoud van duurzaamheid. En bieden praktische tools voor stukadoors om zich te kunnen onderscheiden op duurzaamheid. Lees het interview met Maarten Buijs, projectmanager sustainability bij PPG Industries en Patrick Heynen, marketing manager bij Brander Afbouwprodukten. 

Ook fabrikant Saint Gobain Gyproc helpt verwerkers bij duurzaam ondernemen. In november organiseren zij het congres Innoveerkracht dat belangstellenden gratis kunnen bijwonen. In een interview vertellen Mark van Houten, marketingmanager van Gyproc en Tom van Engelen, verkoopleider pleistersystemen over de visie van Gyproc: Duurzaamheid is comfortabel wonen, werken en leven. 

Duurzaamheid is de hype voorbij sinds de mensheid zich serieus realiseerde dat er inmiddels grondstofschaarste is, dat prijzen blijven stijgen, dat de bevolking op aarde blijft groeien… Dit legt behoorlijke druk op allerlei processen en op onze natuur. Bovendien weten we niet meer waar we met ons afval naar toe moeten, dus recycling speelt echt een rol die niet meer verdwijnt. Het gaat erom de juiste dingen te doen op het snijvlak waar people, planet en profit tezamen komen. Duurzaamheid en geld besparen gaan vaak hand in hand. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid