NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Ondernemerschecklist: Goed voorbereid op vakantie

door: Erica van Aken
18 juli 2018 | Management

Voor velen staat de vakantie voor de deur. Traditiegetrouw sluiten nog steeds veel bedrijven in de bouw hun deuren om ‘op bouwvak’ te gaan. De vakantie is geboekt en is de zonnebrand al ingeslagen? Na het doornemen van onderstaande pre-vakantiechecklist kunt u als ondernemer gerust op reis.

lees meer

Onder 1 dak, maar er zijn verschillen

door: Gert van der Meulen
18 juli 2018 | Management

Met het afsluiten van de nieuwe CAO Afbouw, die op 1 januari 2018 is ingegaan, is ook de natuursteensector opgenomen in de cao. Dit betekent echter niet dat alle afspraken voor alle sectoren hetzelfde zijn.

lees meer

Zomerse afwegingen

door: Peter Schoonderwoerd
18 juli 2018 | Management

Check uw reis- en annuleringsverzekering voor u op vakantie gaat. Ook is er er onlangs een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) op de markt gebracht. Deze nieuwe betaalbare AOV keert maximaal 5 jaar uit als u arbeidsongeschikt wordt en deze uitkering wordt in stappen afgebouwd.

lees meer

Van opleidingen tot ondergrondinspecties

door: Armand Landman
26 juni 2018 | Management

Triflex is producent en leverancier van vloeibare kunststoffen voor vloeren, afdichtingsystemen en markeringen. Maar het Zwolse bedrijf doet meer dan het maken van een duurzame afdichting en bescherming van oppervlakken zoals parkeerdekken, balkons, galerijen, terrassen en daken.

lees meer

BpfBOUW bouwt stevig verder aan verantwoord beleggen

door: Frank Rohof
14 juni 2018 | Management

BpfBOUW, het pensioenfonds voor de bouw, vindt het belangrijk dat de pensioenpremies die werkgevers en deelnemers elke maand afdragen op een verantwoorde manier worden belegd. Daarom kijken de vermogensbeheerders van het fonds al een aantal jaren verder dan alleen naar rendementen, risico’s en kosten.

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid