NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Checklist voor werken met uitzendbureaus

door: Gert van der Meulen
19 juli 2017 | Management

Bij het inhuren van uitzendkrachten via uitzendbureaus bent u op grond van de Wet Ketenaansprakelijkheid als inlener mede aansprakelijk voor de juiste afdracht van loonheffing en SV-premies door het uitzendbureau. Controleer of uw uitzendbureau het goed doet met de online checklist.

lees meer

Ondernemerschecklist: Goed voorbereid op vakantie

door: Erica van Aken
19 juli 2017 | Management

Voor velen staat de vakantie voor de deur. Traditiegetrouw sluiten nog steeds veel bedrijven in de bouw hun deuren om ‘op bouwvak’ te gaan. De vakantie is geboekt en is de zonnebrand al ingeslagen? Na het doornemen van onderstaande pre-vakantiechecklist kunt u als ondernemer gerust op reis.

lees meer

Eén inlogmiddel voor ondernemers

door: Webbeheer
12 juli 2017 | Management Administratie

In oktober wordt eHerkenning ingevoerd, waarmee u als ondernemer nog maar één inlogmiddel nodig heeft om zaken als belastingen, subsidies, voertuigoverschrijvingen en wijzigingen in het Handelsregister te regelen. Op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, maken de Belastingdienst, UWV, de RDW, de Kamer van Koophandel (KvK), Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de Gemeente Den Haag en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hierover afspraken.

lees meer

Een nieuwe bedrijfswagen

door: Webbeheer
11 juli 2017 | Management

Privé of zakelijk aanschaffen?

Benut uw NOA-lidmaatschap om zo voordelig mogelijk een bedrijfswagen aan te schaffen. Maar waar kunt u verder nog op letten? We hebben wat interessante aandachtspunten op een rij gezet.

lees meer

Bedrijf overdragen? Begin op tijd!

door: Fiscale Afdeling
11 juli 2017 | Management

Als je als ondernemer iets moois hebt opgebouwd en dat wilt overdragen aan de volgende generatie, dan wil je graag dat je kinderen een vliegende start als ondernemers kunnen maken. Waar ze niet op zitten te wachten, is een gepeperde rekening van de fiscus.

lees meer

Uitgelicht: opleiding natuursteenbewerker

door: Louw Elzinga
11 juli 2017 | Personeel Management

Binnen de natuursteenbranche hebben we te maken met vergrijzing. De gemiddelde leeftijd van natuursteenbewerkers is rond de 55 jaar. Komende jaren gaan er zeer veel vakmensen met pensioen. Daarom is het nu de tijd om nieuwe, enthousiaste werknemers in deze mooie branche op te leiden.

lees meer

Nieuwe Wet Late Betalingen

door: Webbeheer
5 juli 2017 | Management

Mkb-bedrijven en zelfstandig ondernemers zonder personeel kunnen zich sinds 1 juli 2017 beroepen op de nieuwe Wet Late betalingen. De overmatig late betaling van (grote) opdrachtgevers wordt hiermee tegengegaan.

lees meer

Praktische training preventiemedewerker ArboNed

door: Webbeheer
30 juni 2017 | Personeel Management

Op 1 juli 2017 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) officieel van kracht. Hierin wordt de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening vergroot en staat preventie nog meer centraal. Begunstigend lid ArboNed helpt u graag om alle punten uit de vernieuwde Arbowet in orde te maken.

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid