NOA Menu

NOA Kenniscentrum

BIM in de afbouw

door: Erica van Aken

Wat kunt u als afbouwer met het Bouw Informatie Model? BIM is een methodiek om samen te bouwen. BIMmen kan met allerhande software en van BIM kan dus niet worden gezegd dat het een kant-en-klaar product is om mee te werken.

lees meer

DGA’s let op Wet uitfasering pensioen in eigen beheer!

door: Frank Rohof
17 mei 2017 | Management

Op 1 april 2017 is de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer in werking getreden. Dat heeft tot gevolg dat vanaf 1 juli a.s. geen pensioen meer kan worden opgebouwd in de eigen BV. Maar wat moet er dan gebeuren met de pensioenen die reeds in de eigen BV zijn opgebouwd?

lees meer

Pensioen in eigen beheer?

door: Fiscale Afdeling
11 mei 2017 | Management

Er zijn heel wat Directeur-Grootaandeelhouders (DGA’s) die de afgelopen jaren via hun BV een pensioen ‘in eigen beheer’ hebben opgebouwd. Veel DGA’s weten niet dat die mogelijkheid is afgeschaft. Per 1 juli 2017 mag je geen pensioen meer in eigen beheer opbouwen.

lees meer

Stijging beleidsdekkingsgraad bpfBOUW

door: Webbeheer
10 mei 2017 | Management

De beleidsdekkingsgraad van bpfBOUW (het gemiddelde van de dekkingsgraden van de afgelopen 12 maanden) is eind maart 2017 vastgesteld op 107,8 procent. Dat is 2,4 procentpunt hoger dan de beleidsdekkingsgraad van eind december 2016.

lees meer

Omzetverwachtingen voor 2017

door: Webbeheer

In het eerste kwartaal van 2017 heeft USP architecten, aannemers, afbouwers, installateurs, klussenbedrijven en de handel gevraagd naar hun omzetontwikkeling in 2016 en de verwachtingen voor het lopende jaar. 2016 was voor velen een goed jaar was, maar zet dit nu door, of verwacht men een stabilisatie?

lees meer

Branche RI&E

door: Gert van der Meulen
26 april 2017 | Management Personeel Nazorg

Bedrijven met personeel zijn verplicht een Risicoinventarisatie en -evaluatie (RI&E) met plan van Aanpak te hebben. Heeft u dit niet op orde, dan kan dit bij een controle door inspectie SZW leiden tot flinke boetes.

lees meer

Werken is gezond!

door: Webbeheer
26 april 2017 | Personeel Management

Uit onderzoek van hoogleraar Lex Burdorf van de Erasmus Universiteit blijkt dat werken het allerbeste is voor de gezondheid! Het meest effectieve medicijn voor goed, gezond en lekker in je vel zitten is nog altijd betaalde arbeid verrichten.

lees meer

Reparatie 3e WW-jaar komt er aan

door: Gert van der Meulen

Minister Asscher heeft bekend gemaakt dat werknemers per economische sector premie gaan afdragen in cao-fondsen, van waaruit de WW na het tweede jaar ziekte betaald moet worden. Hoe dit concreet gaat werken voor onze afbouwsector en hoe hoog de premie wordt, is nog niet bekend.

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid