NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Afschot niet goed of badkamer te klein?

door: Ingeborg van Leusden
12 september 2017 | Praktijk

Na oplevering wordt er geklaagd dat het water in de kinderbadkamer naar buiten loopt. Het afschot zou niet goed zijn. De aannemer erkent dat terwijl het NOA-lid het afschot wel goed vindt. Wat is er aan de hand?

lees meer

Voor elke egaliseerklus een specifieke mortel

door: Webbeheer
30 juni 2017 | Praktijk

Als stukadoor wilt u onder alle omstandigheden en binnen de tijd die u beschikbaar heeft een perfect resultaat afleveren. Begunstigend lid SCHÖNOX helpt u daar graag bij. Speciale mortels en deskundige buitendienstmedewerkers bieden u kwaliteit, advies en service.

lees meer

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

door: Webbeheer
21 juni 2017 | Praktijk Techniek

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers en wordt per 1 juli 2017 aangepast.

lees meer

Iemand van het werk sturen? Pas op!

door: Ingeborg van Leusden

Naast het feit dat u werkzaamheden uitvoert, bent u ook vaak opdrachtgever. Een onderaannemer maakte er een potje van en is uiteindelijk door een NOA-lid van het werk gestuurd. Maar, de rechter vond dat dit niet zo had mogen gebeuren met alle gevolgen van dien

lees meer

Hoe vlak moet een vloer zijn?

door: Erica van Aken

Te kust en te keur lijken bestekschrijvers met normeringen en klassen te strooien als het gaat om de vlakheid van een vloer. Architecten en voorschrijvers hebben géén idee wat ze vragen. Hoe leg je als vloerendeskundige netjes uit dat wat er gevraagd wordt onmogelijk is, of onnodig?

lees meer

Gevels isoleren (van binnen uit)

door: Rob van Boxtel
17 mei 2017 | Techniek Praktijk

Buitengevelisolatie is de bouwkundige maatregel waarmee de meeste energie wordt bespaard. Maar wat als dit niet kan? Na-isolatie aan de binnenzijde van de gevel is een prima alternatief, mits er een beetje ‘isolatiekunde’ wordt toegepast. Anders is de kans op vocht- en schimmelvorming aanwezig!

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid