NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Van brulaap naar mak lam

door: Ingeborg van Leusden
6 november 2017 | Werkvoorbereiding Praktijk

U kent ze ongetwijfeld. De opdrachtgevers die op alle slakken zout leggen en met een vergrootglas door de woning gaan om het werk te bekijken. Alle oneffenheden, onvlakheden etc. worden opgemerkt en becommentarieerd. En hoe ga je daar nu mee om.

lees meer

Windbelasting binnenshuis vraagt om steviger nagels

door: Armand Landman
6 november 2017 | Werkvoorbereiding Praktijk

Een bewoner van een appartement boven de Rotterdamse Markthal kreeg afgelopen zomer de schrik van zijn leven. Toen hij ‘s-avonds thuiskwam lag zijn volledige plafond op de grond. Oorzaak bleek forse windbelasting waar binnenshuis geen rekening mee gehouden was. Een belangrijke les voor de toekomst: gebruik nagels voor buitentoepassingen.

lees meer

Afschot niet goed of badkamer te klein?

door: Ingeborg van Leusden
12 september 2017 | Praktijk

Na oplevering wordt er geklaagd dat het water in de kinderbadkamer naar buiten loopt. Het afschot zou niet goed zijn. De aannemer erkent dat terwijl het NOA-lid het afschot wel goed vindt. Wat is er aan de hand?

lees meer

Voor elke egaliseerklus een specifieke mortel

door: Webbeheer
30 juni 2017 | Praktijk

Als stukadoor wilt u onder alle omstandigheden en binnen de tijd die u beschikbaar heeft een perfect resultaat afleveren. Begunstigend lid SCHÖNOX helpt u daar graag bij. Speciale mortels en deskundige buitendienstmedewerkers bieden u kwaliteit, advies en service.

lees meer

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

door: Webbeheer
21 juni 2017 | Praktijk Techniek

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers en wordt per 1 juli 2017 aangepast.

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid