NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Iemand van het werk sturen? Pas op!

door: Ingeborg van Leusden

Naast het feit dat u werkzaamheden uitvoert, bent u ook vaak opdrachtgever. Een onderaannemer maakte er een potje van en is uiteindelijk door een NOA-lid van het werk gestuurd. Maar, de rechter vond dat dit niet zo had mogen gebeuren met alle gevolgen van dien

lees meer

Hoe vlak moet een vloer zijn?

door: Erica van Aken

Te kust en te keur lijken bestekschrijvers met normeringen en klassen te strooien als het gaat om de vlakheid van een vloer. Architecten en voorschrijvers hebben géén idee wat ze vragen. Hoe leg je als vloerendeskundige netjes uit dat wat er gevraagd wordt onmogelijk is, of onnodig?

lees meer

Gevels isoleren (van binnen uit)

door: Rob van Boxtel
17 mei 2017 | Techniek Praktijk

Buitengevelisolatie is de bouwkundige maatregel waarmee de meeste energie wordt bespaard. Maar wat als dit niet kan? Na-isolatie aan de binnenzijde van de gevel is een prima alternatief, mits er een beetje ‘isolatiekunde’ wordt toegepast. Anders is de kans op vocht- en schimmelvorming aanwezig!

lees meer

Zakelijk WhatsAppen

door: Webbeheer
3 mei 2017 | Praktijk

WhatsApp, een relatief jong communicatiemiddel, wordt het meest gebruikt om berichten te versturen. Maar is zakelijk WhatsAppen ook wat voor uw onderneming?

lees meer

Oplossing voor verplaatsen op kamersteiger dichtbij

door: Gert van der Meulen
10 maart 2017 | Praktijk Techniek

Bij het aanbrengen van systeemplafonds is er een steeds terugkerend probleem: het op- en afklimmen van de kamersteiger. Daardoor ontstaan er val- en struikelrisico’s. Daarom is er een goede oplossing bedacht, die er voor zorgt dat u in de nabije toekomst de steiger conform regelgeving kunt verplaatsen.

lees meer

Onderzoeksresultaten gezond verwerken van gipsplaten bekend

door: Gert van der Meulen
10 maart 2017 | Techniek Praktijk

Het verwerken van (grote) gipsplaten door één persoon is door het gewicht van meer dan 25 kg niet toegestaan. Omdat het verwerken door één persoon in de afgelopen jaren als een soort standaard gold, is er een onderzoek ingesteld naar het formaat en gewicht van en goed te verwerken plaat.

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid