NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Bezint eer ge begint

door: Armand Landman
19 november 2018 | Praktijk

De Geschillencommissie Afbouw behandelt klachten van consumenten tegen afbouwbedrijven die zijn aangesloten bij NOA. Van de uitspraken van de commissie is het nodige te leren.

lees meer

Wittebroodsplafonds

door: Armand Landman
12 september 2018 | Techniek Praktijk

Een vervallen kasteel in Leersum wordt verbouwd tot luxe hotel. Het stukadoorsbedrijf dat in opdracht van de restauratie-aannemer de plafonds onder handen neemt, heeft al een aantal plafonds volledig verwijderd. Nu is de vraag of dat ook moet gebeuren met het plafond van de bruidssuite. Want kunnen die prachtige ornamenten niet worden gerestaureerd? Dat scheelt immers nogal in tijd en kosten. De stukadoor schakelt het Technisch Bureau Afbouw (TBA) in.

lees meer

Veilig werken met bokjes

door: Gert van der Meulen
12 september 2018 | Praktijk Werkvoorbereiding

De afgelopen jaren is het werken met bokjes, om de gipsplaten tussentijds op te slaan voor verdere verwerking, gemeengoed in de Plafond- & Wandmontagesector. De te verwerken gipsplaten zijn meestal zwaarder dan 25 kg. en mogen niet door één persoon getild worden. Door het horizontaal plaatsen van de gipsplaten op bokjes wordt dit min of meer afgedwongen. Daarmee wordt tevens voorkomen dat men bij het tillen van de platen beneden kniehoogte moet tillen.

lees meer

Scheurtjes in de douche

door: Armand Landman
18 juli 2018 | Werkvoorbereiding Praktijk

Scheurtjes in de achterwand van een doucheruimte, schimmel en loslatende kitvoegen: decoratief stucwerk in natte ruimten levert zo vaak problemen op dat Technisch Bureau Afbouw (TBA) er een speciale richtlijn voor schreef.

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid