NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Goede vrijdag verplichte vrije dag of niet?

door: Gert van der Meulen
22 maart 2018 | Personeel

Hoe zit het ook alweer? Op 30 maart 2018 is het Goede Vrijdag. Zowel lagere als hogere scholen, overheidsinstellingen en gemeente- en provinciehuizen zijn gesloten. Maar is Goede Vrijdag voor werknemers in de afbouw en natuursteen ook een verplichte vrije dag of niet?

lees meer

Ziek tijdens feestdagen

door: Gert van der Meulen
7 december 2017 | Personeel Administratie

Wat als een werknemer zich tijdens de feestdagen ziek meldt? Welke dagen moeten door betaald worden? Vervallen de vrije dagen? Hoe zit het met de roostervrije/ATV dagen? Wat moet er met de feestdagen zelf gebeuren? Ook is er vaak onduidelijkheid rondom de termen ATV en roostervrij.

lees meer

Uw flexibele schil op orde

door: Gert van der Meulen
6 november 2017 | Administratie Personeel

Veel bedrijven maken gebruik van een flexibele schil om werk uit te voeren. Het is belangrijk dat de opdrachtgever zo min mogelijk risico loopt en dat u voldoet aan de Wet Ketenaansprakelijkheid (WKA), Wet Arbeid Vreemdelingen (WAV) en de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

lees meer

Beleidsdekkingsgraad bpfBOUW stijgt naar 113,0%

door: Webbeheer
19 oktober 2017 | Personeel

Het pensioenfonds voor de bouw heeft meer dan 11.000 aangesloten werkgevers en verzorgt de pensioenvoorziening van circa 773.000 (oud-)werknemers. Hiermee behoort bpfBOUW tot de vijf grootste pensioenfondsen van Nederland. In het derde kwartaal van 2017 stegen de dekkingsgraad en het vermogen.

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid