NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Het ‘Invisible concept’ in de praktijk

door: Webbeheer
30 juni 2017 | Techniek

Steeds meer woningeigenaren houden van een strak interieur. Zo ook de bewoners van deze moderne villa in Waregem (België). Deuren gaan onzichtbaar in de wanden op en plinten trekken geen onnodige aandacht.

lees meer

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

door: Webbeheer
21 juni 2017 | Praktijk Techniek

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers en wordt per 1 juli 2017 aangepast.

lees meer

Hoe vlak moet een vloer zijn?

door: Erica van Aken

Te kust en te keur lijken bestekschrijvers met normeringen en klassen te strooien als het gaat om de vlakheid van een vloer. Architecten en voorschrijvers hebben géén idee wat ze vragen. Hoe leg je als vloerendeskundige netjes uit dat wat er gevraagd wordt onmogelijk is, of onnodig?

lees meer

Gevels isoleren (van binnen uit)

door: Rob van Boxtel
17 mei 2017 | Techniek Praktijk

Buitengevelisolatie is de bouwkundige maatregel waarmee de meeste energie wordt bespaard. Maar wat als dit niet kan? Na-isolatie aan de binnenzijde van de gevel is een prima alternatief, mits er een beetje ‘isolatiekunde’ wordt toegepast. Anders is de kans op vocht- en schimmelvorming aanwezig!

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid