NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Een goede zomer heeft ook nadelen…

door: Armand Landman
19 november 2018 | Techniek

Na de transformatie van een voormalig kantoorgebouw in Waalwijk tot tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten bleken de gipskartonnen scheidingswanden flink verkleurd te zijn. En vreemd genoeg zijn dat juist de platen die al zijn behandeld met spackspuitwerk. Wat is hier aan de hand?

lees meer

Insula plafondeilandsystemen vernieuwd

door: Armand Landman
1 oktober 2018 | Techniek

Saint-Gobain API heeft de Insula 76 en 91 systemen voor modulaire eilandplafonds geheel opnieuw ontworpen. De kant-en-klare en van poedercoating voorziene hoek- en randdelen kunnen nu eenvoudig aan het ophangsysteem vastgeklikt worden.

lees meer

Wittebroodsplafonds

door: Armand Landman
12 september 2018 | Techniek Praktijk

Een vervallen kasteel in Leersum wordt verbouwd tot luxe hotel. Het stukadoorsbedrijf dat in opdracht van de restauratie-aannemer de plafonds onder handen neemt, heeft al een aantal plafonds volledig verwijderd. Nu is de vraag of dat ook moet gebeuren met het plafond van de bruidssuite. Want kunnen die prachtige ornamenten niet worden gerestaureerd? Dat scheelt immers nogal in tijd en kosten. De stukadoor schakelt het Technisch Bureau Afbouw (TBA) in.

lees meer

Gipsplaten houden zich prima na lekkage

door: Armand Landman
12 juni 2018 | Techniek

Lekkage in een pas verbouwd winkelpand. Het leidt tot scheuren en vlekken in het spiksplinternieuwe gipskartonplaten plafond. Een schilderbeurt is sowieso nodig, maar kunnen de platen wel blijven zitten? Het Technisch Bureau Afbouw (TBA) geeft advies.

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid