NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Welk btw-tarief geldt voor u?

door: Gert van der Meulen
11 januari 2018 | Administratie Werkvoorbereiding

Sinds juli 2016 hebben we in de afbouwsector te maken met een drietal regelingen voor de toepassing van het lage btw-tarief. De permanente regeling voor stukadoors, de regeling voor isolatiewerkzaamheden en sinds juli 2016 de regeling voor het leggen van giet- en coatingvloeren.

lees meer

Bouw aan uw loonadministratie

door: Armand Landman
19 december 2017 | Administratie

Loonadministratie in de bouw is werk voor ervaren specialisten. Begunstigend NOA-lid SCAB is een landelijk opererende loonspecialist en adviseur die de bouwwereld door en door kent.

lees meer

Ziek tijdens feestdagen

door: Gert van der Meulen
7 december 2017 | Personeel Administratie

Wat als een werknemer zich tijdens de feestdagen ziek meldt? Welke dagen moeten door betaald worden? Vervallen de vrije dagen? Hoe zit het met de roostervrije/ATV dagen? Wat moet er met de feestdagen zelf gebeuren? Ook is er vaak onduidelijkheid rondom de termen ATV en roostervrij.

lees meer

Uw flexibele schil op orde

door: Gert van der Meulen
6 november 2017 | Administratie Personeel

Veel bedrijven maken gebruik van een flexibele schil om werk uit te voeren. Het is belangrijk dat de opdrachtgever zo min mogelijk risico loopt en dat u voldoet aan de Wet Ketenaansprakelijkheid (WKA), Wet Arbeid Vreemdelingen (WAV) en de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid