NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Ziek tijdens feestdagen

door: Gert van der Meulen
13 december 2018 | Personeel Administratie

Wat als een werknemer zich tijdens de feestdagen ziek meldt? Welke dagen moeten door betaald worden? Vervallen de vrije dagen? Hoe zit het met de roostervrije/ATV dagen? Wat moet er met de feestdagen zelf gebeuren? Ook is er vaak onduidelijkheid rondom de termen ATV en roostervrij.

lees meer

Hulp voor de regisseur

door: Peter Schoonderwoerd
3 oktober 2018 | Management Administratie

Als ondernemer wenst u zelf de regie te houden over bepaalde zaken. Dit is één van de argumenten waarom u in het verleden gekozen heeft voor het ondernemerschap. Maar regie houden impliceert ook dat u gebruik maakt van hulp en deskundigheid die u wordt geboden door externe partijen.

lees meer

Loondispensatie biedt mogelijkheden

door: Gert van der Meulen
27 september 2018 | Management Administratie

In toenemende mate bereiken ons vragen over de mogelijkheden om bijvoorbeeld een werknemer met een Wajonguitkering of een statushouder in dienst te nemen. Een veel voorkomende vraag is dan wat deze werknemers aan loon zouden moeten ontvangen.

lees meer

Schrale oogst midden- en kleinbedrijf in Miljoenennota

door: Frank Rohof
20 september 2018 | Administratie

Tijdens Prinsjesdag heeft het Kabinet de Miljoenennota voor 2018 gepresenteerd. Hoewel de economie floreert is het voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf niet louter zonneschijn. Naast positieve voorstellen bevat de miljoennota ook slechte voornemens. Graag geven wij een samenvatting van belangrijke voorstellen.

lees meer

Belastingdienst moet btw-nummers zelfstandigen wijzigen

door: Webbeheer
30 augustus 2018 | Administratie

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft besloten dat de btw-nummers van zelfstandig ondernemers door de Belastingdienst moeten worden aangepast: "De Belastingdienst heeft geen wettelijke basis om het burgerservicenummer (BSN) te gebruiken in het btw-identificatienummer van zelfstandigen met een eenmanszaak".

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid