NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Loondispensatie biedt mogelijkheden

door: Gert van der Meulen
27 september 2018 | Management Administratie

In toenemende mate bereiken ons vragen over de mogelijkheden om bijvoorbeeld een werknemer met een Wajonguitkering of een statushouder in dienst te nemen. Een veel voorkomende vraag is dan wat deze werknemers aan loon zouden moeten ontvangen.

lees meer

CAO Afbouw

door: Gert van der Meulen
20 september 2018 | Personeel Management

NOA sluit met FNV bouw en CNV Vakmensen een collectieve arbeidsovereenkomst voor werknemers in onze afbouwsectoren.

lees meer

Schrale oogst midden- en kleinbedrijf in Miljoenennota

door: Frank Rohof
20 september 2018 | Administratie

Tijdens Prinsjesdag heeft het Kabinet de Miljoenennota voor 2018 gepresenteerd. Hoewel de economie floreert is het voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf niet louter zonneschijn. Naast positieve voorstellen bevat de miljoennota ook slechte voornemens. Graag geven wij een samenvatting van belangrijke voorstellen.

lees meer

Wittebroodsplafonds

door: Armand Landman
12 september 2018 | Techniek Praktijk

Een vervallen kasteel in Leersum wordt verbouwd tot luxe hotel. Het stukadoorsbedrijf dat in opdracht van de restauratie-aannemer de plafonds onder handen neemt, heeft al een aantal plafonds volledig verwijderd. Nu is de vraag of dat ook moet gebeuren met het plafond van de bruidssuite. Want kunnen die prachtige ornamenten niet worden gerestaureerd? Dat scheelt immers nogal in tijd en kosten. De stukadoor schakelt het Technisch Bureau Afbouw (TBA) in.

lees meer

Veilig werken met bokjes

door: Gert van der Meulen
12 september 2018 | Praktijk Werkvoorbereiding

De afgelopen jaren is het werken met bokjes, om de gipsplaten tussentijds op te slaan voor verdere verwerking, gemeengoed in de Plafond- & Wandmontagesector. De te verwerken gipsplaten zijn meestal zwaarder dan 25 kg. en mogen niet door één persoon getild worden. Door het horizontaal plaatsen van de gipsplaten op bokjes wordt dit min of meer afgedwongen. Daarmee wordt tevens voorkomen dat men bij het tillen van de platen beneden kniehoogte moet tillen.

lees meer

Inzet AFNL-NOA in pensioendiscussie

door: Frank Rohof
12 september 2018 | Management

De politiek en sociale partners in de Sociaal Economische Raad praten al heel lang over aanpassingen in het pensioenstelsel. De wijzigingen zijn noodzakelijk om pensioentoezeggingen ook in de toekomst te kunnen garanderen.

lees meer

Belastingdienst moet btw-nummers zelfstandigen wijzigen

door: Webbeheer
30 augustus 2018 | Administratie

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft besloten dat de btw-nummers van zelfstandig ondernemers door de Belastingdienst moeten worden aangepast: "De Belastingdienst heeft geen wettelijke basis om het burgerservicenummer (BSN) te gebruiken in het btw-identificatienummer van zelfstandigen met een eenmanszaak".

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid