NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Ziek tijdens vakantie

door: Gert van der Meulen
18 juli 2018 | Personeel

Wat als een werknemer vlak voor of tijdens de vakantieperiode ziek wordt? Hoe moet u omgaan met het ziekteverzuim zelf, de loondoorbetalingverplichting, de vakantiedagen en/of ATV-dagen.

lees meer

Ondernemerschecklist: Goed voorbereid op vakantie

door: Erica van Aken
18 juli 2018 | Management

Voor velen staat de vakantie voor de deur. Traditiegetrouw sluiten nog steeds veel bedrijven in de bouw hun deuren om ‘op bouwvak’ te gaan. De vakantie is geboekt en is de zonnebrand al ingeslagen? Na het doornemen van onderstaande pre-vakantiechecklist kunt u als ondernemer gerust op reis.

lees meer

Scheurtjes in de douche

door: Armand Landman
18 juli 2018 | Werkvoorbereiding Praktijk

Scheurtjes in de achterwand van een doucheruimte, schimmel en loslatende kitvoegen: decoratief stucwerk in natte ruimten levert zo vaak problemen op dat Technisch Bureau Afbouw (TBA) er een speciale richtlijn voor schreef.

lees meer

Onder 1 dak, maar er zijn verschillen

door: Gert van der Meulen
18 juli 2018 | Management

Met het afsluiten van de nieuwe CAO Afbouw, die op 1 januari 2018 is ingegaan, is ook de natuursteensector opgenomen in de cao. Dit betekent echter niet dat alle afspraken voor alle sectoren hetzelfde zijn.

lees meer

Zomerse afwegingen

door: Peter Schoonderwoerd
18 juli 2018 | Management

Check uw reis- en annuleringsverzekering voor u op vakantie gaat. Ook is er er onlangs een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) op de markt gebracht. Deze nieuwe betaalbare AOV keert maximaal 5 jaar uit als u arbeidsongeschikt wordt en deze uitkering wordt in stappen afgebouwd.

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid