NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Populaire kerstpakketten

door: Webbeheer
29 november 2018 | Relatiebeheer

Kerstpakketten zijn onverminderd populair. Onderzoek laat zien dat er de laatste jaren een stijging is van het aantal bedrijven dat een kerstpakket aan het personeel geeft. De groei heeft ongetwijfeld te maken met het einde van de economische crisis.

lees meer

Nieuwe mogelijkheden op LinkedIn

door: Webbeheer
22 november 2018 | Relatiebeheer

Bent u ook actief op het zakelijke sociale netwerk LinkedIn? De makers van LinkedIn zijn druk geweest, want er komen weer wat nieuwe functionaliteiten bij. Voor de fanatieke “LinkedInners” hebben we vast wat nieuwtjes op een rijtje gezet.

lees meer

Een goede zomer heeft ook nadelen…

door: Armand Landman
19 november 2018 | Techniek

Na de transformatie van een voormalig kantoorgebouw in Waalwijk tot tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten bleken de gipskartonnen scheidingswanden flink verkleurd te zijn. En vreemd genoeg zijn dat juist de platen die al zijn behandeld met spackspuitwerk. Wat is hier aan de hand?

lees meer

Bezint eer ge begint

door: Armand Landman
19 november 2018 | Praktijk

De Geschillencommissie Afbouw behandelt klachten van consumenten tegen afbouwbedrijven die zijn aangesloten bij NOA. Van de uitspraken van de commissie is het nodige te leren.

lees meer

Vorst WW weer mogelijk

door: Gert van der Meulen
25 oktober 2018 | Personeel

NOA en vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben afspraken gemaakt dat bedrijven onder voorwaarden met ingang van 1 november 2018 (weer) gebruik kunnen gaan maken van de Vorst WW.

lees meer

Privé aansprakelijkheid bij werken in Duitsland

door: Webbeheer
4 oktober 2018 | Management

Nederlandse bedrijven die werkzaam zijn in Duitsland maken vaak gebruik van onderaannemers. Net als in Nederland geldt in Duitsland ook de "wet op ketenaansprakelijkheid" (Kettenhaftung). Dit houdt in dat de hoofdaannemer ook mede aansprakelijk is voor de hele keten aan wie opdracht wordt verstrekt voor het realiseren van het werk.

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid