NOA Menu

NOA Kenniscentrum

99 Oplossingen tegen werkstress

door: Webbeheer
| Management Personeel

90 oplossingen tegen werkstress

Werkstress is sinds een aantal jaren beroepsziekte nummer één. In elke branche en organisatie zorgt werkstress voor afnemende productiviteit, verzuim en extra kosten. Werkstress vraagt niet om een lagere werkdruk, maar om oog voor een goede balans van belasting en belastbaarheid, stellen de experts. Omdat er niet één knop is waar aan gedraaid kan worden om stress te verminderen, worden er op de website duurzameinzetbaarheid.nl maar liefst 99 oplossingen geboden.  

Medewerkers kunnen prima met werkdruk omgaan als de mentale buffer maar groot genoeg is. Hoewel de belastbaarheid, de mate waarin alle klussen fysiek, mentaal en emotioneel op iemands schouders drukken, voor iedereen anders is, zijn er aandachtspunten om werkstress algeheel te verminderen. Werkstress niet altijd even makkelijk te herkennen. Door medewerkers te leren herkennen wat er fysiek, emotioneel en mentaal gebeurt, kunnen werkgevers én werknemers beslissingen nemen die stress verminderen. 

Samen werken aan duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is daarom niet zomaar een kreet. Werkgevers én werknemers hebben er samen baat bij om gezond de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken. Het verminderen van werkstress hoort daar ook bij. Op de website www.duurzameinzetbaarheid.nl zijn daarom 99 oplossingen geboden: blauwe tips zijn voor werkgevers, groene voor werknemers.

Naar de oplossingen tegen werkstress. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid