NOA Menu

NOA Kenniscentrum

100% onbrandbare gipsplaat

door: Webbeheer
| Techniek

Siniat

De gipsplaat Prégyfeu-A1 is een veilige gipsoplossing voor diegenen die kiezen voor zekerheid en brandveiligheid. Deze 100% onbrandbare gipsplaat valt in de klasse A1 volgens de Europese normering en is een stuk brandveiliger in vergelijking met ‘gewone’ gipskartonplaten, zo meldt Begunstigend lid Siniat.

Tal van voordelen

Werken met de Prégyfeu-A1 gipsplaten biedt volgens Siniat alleen maar voordelen. Ze zijn niet alleen gegarandeerd 100% onbrandbaar, dankzij de verwerking van een licht gestructureerd glasvlies in hun oppervlak zijn ze ook tot tweemaal sterker en harder dan een ‘gewone’ gipskartonplaat. Prégyfeu-A1 gipsplaten zijn eveneens gemakkelijk te monteren met de bekende bevestigingsmaterialen, kunnen verwerkt worden als elke andere gipskartonplaat en zijn verkrijgbaar met volle en afgeschuinde kant. Bovendien zijn ze een stuk aantrekkelijker geprijsd dan de meeste alternatieven!  

Voor verschillende toepassingen

De Prégyfeu-A1 gipsplaat kan gebruikt worden voor verschillende constructies en oplossingen waarbij een hoge brandwerendheid heel belangrijk is. Zo is Prégyfeu-A1 KOMO-gecertificeerd voor het brandwerend bekleden van stalen hoofddraagconstructies en voldoet de plaat aan het Bouwbesluit en alle andere relevante normen en eisen. Daarnaast zijn de platen uitermate geschikt om toe te passen in de bekleding van wand- en plafondconstructies. Prégyfeu-A1 kan worden gebruikt als brandwerende plafondplaat onder vloeren. Daardoor kunnen constructies een brandwerendheid behalen van 60, 90 en 120 minuten. Met één enkele 15mm Prégyfeu-A1 plafondbeplating kan zelfs 60 minuten brandwerendheid worden behaald. Bovendien zijn de Prégyfeu-A1 platen heel geschikt voor 30 tot 120 minuten brandwerende schachtwanden en andere constructies waar een onbrandbaar product toegepast moet worden. 

Download de nieuwe Prégyfeu-A1 brochure van Siniat.  

Siniat = totaalaanbieder

Siniat biedt u technische oplossingen voor elke afbouw: PrégyWAB, LaDura Premium, Prédeco, ... en dit steeds gecombineerd met het volledig assortiment voegmiddelen. Ontdek op hun website ook de persoonlijke OnLine Gips Adviseur genaamd OLGA. 

 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid