NOA Menu

NOA Kenniscentrum

€ 1000,- subsidie per bedrijf voor scholing mechanische rei

door: Erica van Aken

Mechanische Rei

Januari 2014 start de opleiding voor vloerenleggers om met de mechanische rei te werken. Bedrijven ontvangen subsidie voor de opleiding als er aangetoond kan worden dat er ook een mechanische rei is aangeschaft.

Per 1 januari 2015 moeten zandcementdekvloeren met mechanische hulp worden vervaardigd. Bedrijven die deze vloeren willen blijven leveren, moeten daarom nu in actie komen!

Scholing van vloerenploegen

Vloerenleggers kunnen vanaf deze maand in de praktijk - op de werkplek - geschoold worden. Gedurende drie dagen gaat een ploeg onder begeleiding van een echte praktijkman aan het werk met de mechanische rei. Trainer Sven Kastelein werkt al tijden met de mechanische rei en kan er feilloos mee overweg. Hij geeft duidelijke instructies en de vloer wordt samen met de ploeg medewerkers meteen met een mechanische rei gemaakt. Sven kan ook de ondernemer goed informeren over de verschillende reien, want hij heeft ervaring met alle types.

Hoe scholing aanvragen?

Vloerenbedrijven kunnen de scholing aanvragen bij het Technisch Bureau Afbouw. Op volgorde van binnenkomst wordt een planning opgesteld: Sven Kastelein begeleidt gedurende drie dagen dezelfde vloerenploeg op het werk. Het maakt niet uit of het drie aaneengesloten dagen op hetzelfde werkadres is, of dat de ploeg dagopdrachten uitvoert. Bedenk wel dat een mechanische rei niet geschikt is voor het leggen van een toiletvloer, dus geef wel de juiste projectadressen op!

Wat kost de scholing?

Nadat de scholingsdagen bij TBA zijn ingeboekt, betaalt de ondernemer € 1000,- ex btw voor drie dagen training. Wordt er een mechanische rei van Lomar of MAI aangeschaft en men kan een kopie van de aanschafnota en een betalingsbewijs overleggen, dan stort TBA de scholingskosten ad € 1000,- ex btw retour op rekening van de ondernemer.

Via het Technisch Bureau Afbouw zullen alle bedrijven zo snel mogelijk worden aangeschreven over de scholingsmogelijkheden en de precieze wijze waarop subsidie kan worden verkregen.

In Afbouwzaken 1 - 2014 geeft Anton van Kruistum, directeur van TBA, nadere uitleg over het hoe en waarom van de scholing. Bekijk het volledige interview.

Bekijk ook de video’s van de mechanische reien.
NOA Webtv video: De mechanische rei van Lomar 
NOA Webtv video: De mechanische rei van Mai 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid