NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Uw flexibele schil op orde

door: Gert van der Meulen
6 november 2017 | Administratie Personeel

Veel bedrijven maken gebruik van een flexibele schil om werk uit te voeren. Het is belangrijk dat de opdrachtgever zo min mogelijk risico loopt en dat u voldoet aan de Wet Ketenaansprakelijkheid (WKA), Wet Arbeid Vreemdelingen (WAV) en de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

lees meer

Van brulaap naar mak lam

door: Ingeborg van Leusden
6 november 2017 | Werkvoorbereiding Praktijk

U kent ze ongetwijfeld. De opdrachtgevers die op alle slakken zout leggen en met een vergrootglas door de woning gaan om het werk te bekijken. Alle oneffenheden, onvlakheden etc. worden opgemerkt en becommentarieerd. En hoe ga je daar nu mee om.

lees meer

Windbelasting binnenshuis vraagt om steviger nagels

door: Armand Landman
6 november 2017 | Werkvoorbereiding Praktijk

Een bewoner van een appartement boven de Rotterdamse Markthal kreeg afgelopen zomer de schrik van zijn leven. Toen hij ‘s-avonds thuiskwam lag zijn volledige plafond op de grond. Oorzaak bleek forse windbelasting waar binnenshuis geen rekening mee gehouden was. Een belangrijke les voor de toekomst: gebruik nagels voor buitentoepassingen.

lees meer

Financiering voor kleine bedrijven nog moeilijk

door: Webbeheer
2 november 2017 | Management

Grote bedrijven zijn in toenemende mate succesvol bij het aanvragen van externe financiering. Voor kleine bedrijven blijft het nog moeizaam. Dat blijkt uit de Panteia Financieringsmonitor 2017-1 die demissionair minister Kamp van Economische Zaken afgelopen maand aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid