NOA Menu

NOA Kenniscentrum

BIM in de afbouw

door: Erica van Aken

Wat kunt u als afbouwer met het Bouw Informatie Model? BIM is een methodiek om samen te bouwen. BIMmen kan met allerhande software en van BIM kan dus niet worden gezegd dat het een kant-en-klaar product is om mee te werken.

lees meer

Iemand van het werk sturen? Pas op!

door: Ingeborg van Leusden

Naast het feit dat u werkzaamheden uitvoert, bent u ook vaak opdrachtgever. Een onderaannemer maakte er een potje van en is uiteindelijk door een NOA-lid van het werk gestuurd. Maar, de rechter vond dat dit niet zo had mogen gebeuren met alle gevolgen van dien

lees meer

Hoe vlak moet een vloer zijn?

door: Erica van Aken

Te kust en te keur lijken bestekschrijvers met normeringen en klassen te strooien als het gaat om de vlakheid van een vloer. Architecten en voorschrijvers hebben géén idee wat ze vragen. Hoe leg je als vloerendeskundige netjes uit dat wat er gevraagd wordt onmogelijk is, of onnodig?

lees meer

Neuromarketing

door: Erica van Aken
17 mei 2017 | Marketing Verkoop

Het doel van neuromarketing is mensen onbewust via hun brein aan te sporen tot koopgedrag. Tijdens de Vloerendag vertelde Tim Zuidgeest, economisch psycholoog, over deze materie.

lees meer

Gevels isoleren (van binnen uit)

door: Rob van Boxtel
17 mei 2017 | Techniek Praktijk

Buitengevelisolatie is de bouwkundige maatregel waarmee de meeste energie wordt bespaard. Maar wat als dit niet kan? Na-isolatie aan de binnenzijde van de gevel is een prima alternatief, mits er een beetje ‘isolatiekunde’ wordt toegepast. Anders is de kans op vocht- en schimmelvorming aanwezig!

lees meer

Voorkom dat klanten niet betalen

door: Webbeheer
17 mei 2017 | Verkoop Administratie

Wanbetalers zijn een grote bron van ergernis voor elke ondernemer. U heeft er tijd en geld in gestopt om iets moois te maken, maar vervolgens wordt uw rekening niet betaald. Omdat de klant niet wil of kan betalen. Een paar tips om dat te voorkomen.

lees meer

DGA’s let op Wet uitfasering pensioen in eigen beheer!

door: Frank Rohof
17 mei 2017 | Management

Op 1 april 2017 is de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer in werking getreden. Dat heeft tot gevolg dat vanaf 1 juli a.s. geen pensioen meer kan worden opgebouwd in de eigen BV. Maar wat moet er dan gebeuren met de pensioenen die reeds in de eigen BV zijn opgebouwd?

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid