NOA Menu

NOA Kenniscentrum

Checklist voor werken met uitzendbureaus

door: Gert van der Meulen
19 juli 2017 | Management

Bij het inhuren van uitzendkrachten via uitzendbureaus bent u op grond van de Wet Ketenaansprakelijkheid als inlener mede aansprakelijk voor de juiste afdracht van loonheffing en SV-premies door het uitzendbureau. Controleer of uw uitzendbureau het goed doet met de online checklist.

lees meer

Ondernemerschecklist: Goed voorbereid op vakantie

door: Erica van Aken
19 juli 2017 | Management

Voor velen staat de vakantie voor de deur. Traditiegetrouw sluiten nog steeds veel bedrijven in de bouw hun deuren om ‘op bouwvak’ te gaan. De vakantie is geboekt en is de zonnebrand al ingeslagen? Na het doornemen van onderstaande pre-vakantiechecklist kunt u als ondernemer gerust op reis.

lees meer

Eén inlogmiddel voor ondernemers

door: Webbeheer
12 juli 2017 | Management Administratie

In oktober wordt eHerkenning ingevoerd, waarmee u als ondernemer nog maar één inlogmiddel nodig heeft om zaken als belastingen, subsidies, voertuigoverschrijvingen en wijzigingen in het Handelsregister te regelen. Op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, maken de Belastingdienst, UWV, de RDW, de Kamer van Koophandel (KvK), Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de Gemeente Den Haag en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hierover afspraken.

lees meer

Ziek tijdens vakantie

door: Gert van der Meulen
11 juli 2017 | Personeel

Wat als een werknemer vlak voor of tijdens de vakantieperiode ziek wordt? Hoe moet u omgaan met het ziekteverzuim zelf, de loondoorbetalingverplichting, de vakantiedagen en/of ATV-dagen.

lees meer

Een nieuwe bedrijfswagen

door: Webbeheer
11 juli 2017 | Management

Privé of zakelijk aanschaffen?

Benut uw NOA-lidmaatschap om zo voordelig mogelijk een bedrijfswagen aan te schaffen. Maar waar kunt u verder nog op letten? We hebben wat interessante aandachtspunten op een rij gezet.

lees meer

Bedrijf overdragen? Begin op tijd!

door: Fiscale Afdeling
11 juli 2017 | Management

Als je als ondernemer iets moois hebt opgebouwd en dat wilt overdragen aan de volgende generatie, dan wil je graag dat je kinderen een vliegende start als ondernemers kunnen maken. Waar ze niet op zitten te wachten, is een gepeperde rekening van de fiscus.

lees meer

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid