NOA Menu

Lezingen Vloerendag 2018

Kennis delen is een belangrijk element van de Vloerendag. Daarom bieden we ondernemers een afwisselend en interactief lezingenprogramma.

Lezingen

Selecteer de lezingen die u interesseren en schrijf direct in. U kunt ook alle lezingen, met korte pauzes tussendoor, bijwonen. U hoeft dus niets te missen.

10.30 uur 
Vezels in de dekvloer

Herwie Cornelissen van Bouwservice Ravenstein BV geeft uitleg over vezels in de dekvloer. Sommige leden zeggen dat ze niet werken. Sommige leveranciers dichten ze extreme kwaliteiten toe. Ligt de waarheid in het midden? Een van de leveranciers vertelt zijn ervaringen en zal worden bestookt met opmerkingen.

11.00 uur 
Het einde van ISDN

Diana van Oudenaaren van Detron geeft tekst en uitleg over het einde van ISDN. Heel veel bedrijven hebben nog steeds een ISDN aansluiting. Echter: de providers, waaronder KPN, gaan deze dienstverlening beëindigen. Wat betekent dat voor u? We laten een expert aan het woord. 

11.30 uur
Bijzondere en onnodige schades

Onno de Vries van Technisch Bureau Afbouw (TBA) geeft een inkijkje in wat het TBA zoal tegenkomt aan bijzondere en onnodige schades. Wat kan er nog worden gedaan om die soms merkwaardige schades op te lossen? Wat kunt u doen om te voorkomen dat u dit type problemen zelf tegenkomt?

12.15 uur
Eisen aan dekvloeren uit oogpunt van vloerafwerking

Corné van der Steen van Technoconsult vertelt over eisen aan dekvloeren uit oogpunt van de vloerafwerking. Een gegoten dekvloer van cement of calciumsulfaat is zelden bedoeld om direct te belopen. Doorgaans wordt nog een vloerafwerking aangebracht, zoals bijvoorbeeld pvc, tegels of hout. Deze vloerafwerking stelt eisen aan de ondergrond. Welke dit zijn wordt in de voordracht door TechnoConsult besproken aan de hand van een nieuwe richtlijn, opgesteld door diverse belanghebbenden.

13.00 uur
Legolisering van de bouw

Hennes de Ridder is gepensioneerd hoogleraar Integraal Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft en schrijver van het boek Legolisering van de bouw. Al dertig jaar is hij uiterst kritisch over de branche: “Wat de bouw niet doet - en normale mensen wel - is leren en repeteren”, zei hij in december in Cobouw. Op de Vloerendag zal hij ons een spiegel voorhouden.  

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid